16.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

Javier Cremades, president del col·lectiu “Salvem les platges al sud de Gandia” va comparéixer a les Corts Valencianes

– Concretament a la Comissió especial d’estudi de les mesures de prevenció dels riscos derivats dels forts temporals

Membres de les Associacions de Tavernes, Sud de Gandia i Dènia
Membres de les associacions de Tavernes, Platges Sud Gandia i Dénia

Cremades va comparéixer com a representant de l’Associació “Salvem les platges al sud de Gandia”, que engloba a les platges de Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar i Piles. Un tram de quasi 8 km de costa al sud del port de Gandia i de la desembocadura del Riu Serpis, sotmés a la permanent erosió i destrucció del seu patrimoni litoral.

Ha explicat l’origen de per què s’ha produït aquesta regressió que s’inicia pels efectes del Port de Gandia i de la construcció sobre el riu Serpis de l’embassament de Beniarrés que agreujat encara més el problema de l’erosió i per la falta de sediments a la desembocadura del riu. “La mar no està avançant de manera natural, el fa perquè han alterat els corrents marins i fluvials que transportaven els sediments, per tant, és un avanç provocat i el pitjor consentit”.

“No és just que Ajuntaments i ciutadans hàgem de patir ser assenyalats com a culpables i privar-nos de drets quan no som la causa origen d’aquest avanç de la mar. Sembla que al nostre país no val, això que diu el Parlament Europeu -el que contamina paga-, ací, uns es mengen la paella i altres la paguen. El món a l’inrevés”, ha denunciat Cremades.

I ha finalitzat amb la proposta de “crear un fòrum de diàleg entre les Administracions, experts i la societat civil per a marcar un full de ruta proteccionista i no de retirada, ara tenim un compromís vital, deixar sostenible el patrimoni de tots per a les futures generacions.
Perquè s’ho mereixen”

Articles relacionats