Javier Calvo exposa «Abismos» a la sala Coll Alas

L’artista valencià Javier Calvo exposa fins al 12 de maig a la sala Coll Alas de Gandia  un recull de la seua obra més recent baix el títol “Abismos”.  L’exposició, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gandia i comissariada per Mar Beltrán, mostra 42 obres d’este prolífic autor en les quals les relacions entre les geometries i el buit són les protagonistes.

Amb el títol genèric “Abismes”,  Javier Calvo ens mostra una recopilació de les seues últimes propostes plàstiques, en la qual la seua investigació i recerca se centra en els aspectes geològics, atmosfèrics i arquitectònics de les obertures, avencs, cenotes, rajos abismals i l’arquitectura balear.

Sota un ortodox llenguatge lineal, aprofundeix i es reafirma en una exploració cromàtica i geomètricament formal, des d’una òptica on, centralitzant en el blanc com a color metafísic, atrau l’atenció de l’espectador, provocant en ell el vertigen inquietant que produeixen els abismes.

La trajectòria de Javier Calvo  està marcada per la geometria i l’abstracció, en la qual s’inicia als anys 70 i que ha desenvolupat al llarg de tota la seua carrera, combinant-la amb la seua tasca docent  en el mon del disseny i amb la seua relació amb la moda valenciana.  La seua obra s’ha exposat   en EEUU, Mèxic, Belin , Varsosia, París o Madrid i a València, ha realitzat exposicions en el Centre del Carme, en la Fundació Chirivella Soriano o en el IVAM.

Et Pot Interessar