11.3 C
Gandia
Dijous, 2 febrer, 2023

Ja són ací  les Falleres Majors de Gandia de l’any 2022

–  Cristina Garcia Lechuga és la mare de Clara Tortosa Garcia i ambdues seran les màximes representants de totes les falleres i fallers de l’any 2022

– La Falla Plaça Prado completa un doblete històric, Fallera Major i Fallera Infantil i per primera vegada ambdues són mare i filla.

Ja son aci les Falleres Majors de Gandia de lany 2022 1

A les 20:30 hores es reunia, al Saló d’actes de la Casa de Cultura Marqués de Gonzàlez de Quirós, l’executiva de la Federació de Falles, les 23 comissions gandianes i el regidor amb les falles, Natxo Arnau, per a nomenar a les Falleres Majors de Gandia 2022.

El secretari General de la JLF, Oscar Morant, va informar dels noms de les Falleres Majors de Gandia 2022.

La Fallera Major Infantil per al proper exercici va nàixer a Gandia el 3 de febrer de 2010, i des del dia del seu naixement va viure la festa de les falles, concretament a la comissió de la falla Plaça Prado.

Estudia 6é de primària al Col·legi les Colines de Gandia; entre les seues aficions estan la lectura, el ball i la pintura. Pel que fa al seu currículum faller va ser Padrineta el 2015, reina de l’art el 2016, del foc el 2018, i finalment reina de la falla en aquest exercici pandèmic del 2019-21.

Clara, de la mateixa manera què la seua família són grans fallers de la comissió, participant en tot allò que pot, com els Festivals Musicals i les cavalcades. Una fallereta incansable que gaudeix de la festa i per a la qual vestir-se de fallera és un plaer.

Els pares de Clara, José i Cristina, són persones molt actives a la comissió, havent sigut membres de l’executiva en diferents exercicis i ostentant diversos càrrecs, involucrant-se en tot allò que la comissió necessite.

La seua germana Inés, també fallera de naixement de la comissió, ha estat igualment al capdavant de diversos regnats sent la màxima representant infantil el 2018 i membre de la cort de Júlia Perles el 2019.

El menut de la família, Gabriel amb tan sols 2 anys ha sigut ja fillolet de la comissió, iniciant-se així en la vida fallera de la qual sembla heretar la passió que les germanes i els seus pares tenen per ella.

La fallera major infantil de Gandia 2022 és Clara Tortosa Garcia.

La Fallera Major de Gandia va nàixer a Gandia el 8 de setembre de 1978. De pare Gallec i mare Granadina, aquesta professora de dansa clàssica i dansa espanyola s’inicià i s’enamorà de les falles en la comissió de la falla Av. República Argentina on el 1999 va ser Reina del Foc. Posteriorment, junt amb el seu marit José i a causa de les seues amistats, passà a formar part el 2005 de la comissió de la falla Plaça Prado, on el 2006 va ser Reina de la Festa i va arribar al més alt el 2011, any que va ser Reina de la Falla.

En els càrrecs directius de la falla es va iniciar José, qui ha desenvolupat diferents tasques i càrrecs, com el de tresorer. Després va ser ella la que va agafar el relleu i el dia de hui continua vinculada a l’òrgan directiu de la comissió sent part de l’actual executiva.

La fallera major i el seu marit són pares de 3 fills, a qui han inculcat des del naixement l’amor per la festa de les falles. Tant Inés, Clara com Gabriel, gaudeixen del dia a dia del casal i de totes les activitats juntament amb els seus pares.

Com ja hauran pogut encertar, la Fallera Major és la mamà de la Fallera Major Infantil, el que fa si cap encara més especial aquest exercici que avui encetem.

La Fallera Major de Gandia 2022 és Cristina Garcia Lechuga.

Articles relacionats