14.2 C
Gandia
Diumenge, 4 desembre, 2022

Ja està obert el Parc Arqueològic del Castell de Bairén

– Després d’un cap de setmana sencer per acostar-se virtualment al Parc Arqueològic del castell de Bairén, hui s’obri al públic.

Hui, de bon matí, les portes del Parc Arqueològic estan obertes de bat a bat perquè tota la gent puga accedir al recinte lliurement. Es podrà conéixer totes les plataformes i panells informatius instal·lades al camí d’accés a la fortalesa i tot el recinte de l’albacar, on les excavacions han tret a la llum les antigues muralles andalusines.

També es pot anar al mirador instal·lat a l’extrem d’aquest recinte amb les seues espectaculars vistes sobre la marjal i la ciutat de Gandia, així com passejar entre les plantes autòctones col·locades al llarg del camí.

L’únic espai l’entrada al qual estarà controlat, i haurà de realitzar-se amb acompanyament, serà el de l’alcassaba, el recinte superior de la fortalesa. Aquest sector compta amb diversos àmbits excavats recentment, i és necessari controlar els accessos per assegurar la conservació de les restes arqueològiques.

Les primeres visites guiades es realitzaran els dies 2, 3, 4 i 5 d’abril, a les 10 i a les 12, en unes jornades gratuïtes de portes obertes organitzades per donar a conéixer el jaciment a tota la ciutadania. La inscripció es farà a través d’un formulari a la pàgina web www.visitgandia.com, que estarà disponible a partir del dia 16 de març.

Després d’aquestes primeres jornades de portes obertes, les visites guiades a l’alcassaba continuaran realitzant-se tots els dissabtes i diumenges de l’any, a les 10 i a les 12, a partir del 15 de maig. La inscripció es farà també a través d’un formulari a la pàgina web www.visitgandia.com , que estarà disponible a partir del dia 1 de maig.

Tot i que el Parc Arqueològic del castell de Bairén estarà obert tots els dies de l’any amb entrada lliure, s’han establit uns preus públics per a les visites guiades a l’interior de l’alcassaba a partir del 15 de maig. Es tracta d’una xicoteta taxa, de caràcter simbòlic, amb què es contribueix al manteniment del jaciment, i que s’ha fixat en 2 € amb caràcter general, d’1 € per als menors de 12 anys i persones jubilades, i gratuïta per a la xicalla menor de 7 anys.

També s’estableix que, el primer diumenge de cada mes, l’entrada serà gratuïta per a totes les persones empadronades a Gandia, mitjançant la presentació del seu DNI.

Articles relacionats