24.6 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Ja es pot presentar propostes per als Pressupostos Participatius de Gandia 2021

• Des de hui dimecres 13 fins al 31 d’octubre qualsevol persona o col·lectiu pot presentar la seua proposta a través de la web www.participagandia.org

• Del 22 al 28 de novembre es farà una votació de preselecció d’11 propostes entre totes les presentades.

• Finalment, del 8 al 22 de desembre serà la votació final de 22 propostes (11 preseleccionades i 11 presentades per les juntes de districte dels diferents barris), de les quals 6 eixiran guanyadores.

– S’hi aplicarà una discriminació positiva per als barris de menys població o circumstàncies particulars que els situaven en desavantatge, com ara Marxuquera, Santa Anna i Benipeixcar. Així, almenys 2 de les guanyadores hauran de ser d’aquests districtes.

• Com a novetat, el Consell de Participació Ciutadana ha decidit que a la fase final només podrà passar la proposta d’una AMPA de la ciutat.

El regidor de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, acompanyat del regidor d’Hisenda i president de la Junta de Districte de la Plaça El·líptica-República Argentina, Salvador Gregori, han presentat aquest matí les bases del procés dels Pressupostos Participatius de Gandia 2021, així com les novetats introduïdes al reglament, consensuades i aprovades per unanimitat al Consell de Participació Ciutadana celebrat la setmana passada.

Així, des de hui mateix, dia 13 i fins al 31 d’octubre es podran enviar les propostes per a la present edició a través del web: www.participagandia.org.

I del 22 al 28 de novembre, igual que l’any passat, hi haurà una votació de preselecció d’11 propostes.

Les Juntes de districte, a través de tallers de barri, presentaran 11 propostes més (1 cadascuna), que s’articularan a través de les associacions veïnals.

Finalment, del 8 al 22 de desembre es votaran 22 projectes, de les quals 6 eixiran guanyadors. S’hi mantindrà la discriminació positiva per als barris de menys població o circumstàncies particulars que els situaven en desavantatge en altres processos anteriors, com ara Marxuquera, Santa Anna i Benipeixcar. Així, almenys 2 dels guanyadors hauran de ser d’aquests districtes.

Com a novetat, el Consell de Participació Ciutadana ha decidit que a la fase final només podrà passar la proposta d’una AMPA de la ciutat.
“És molt il·lusionant poder iniciar un nou procés de participació en el qual s’hi van involucrar prop de 3.800 persones l’any passat. Les obres es realitzen i la gent sap que complim, per això Gandia continua sent un referent en participació ciutadana”, ha assegurat González.
Cal recordar, que els Pressupostos Participatius de Gandia tenen un pressupost de 300.000 €, fins a un màxim de 50.000 per projecte. Les propostes han de fer referència a inversions i activitats públiques, no poden ingerir competències d’altres administracions, ni formar part de les previsions de l’Ajuntament.

Situació de propostes Pressupostos Participatius anteriors

* Joan Climent: Adjudicat el 08/09/2021, pla de seguretat presentat i les obres comencen ja. Demà reunió amb l’empresa per veure fases i terminis (duració obra 3-4 mesos)

* Gimnàs extern Marxuquera: Adjudicat 24/09/2021 en menys d’un mes comença a muntar-se.

* Plaça El·líptica: Adjudicat el 28/09/2021 en un mes comencen les obres (4 mesos aproximadament).

* Col·legi Benipeixcar: Adjudicat a l’espera de poder realitzar la intervenció amb coordinació amb l’escola.

* Coberta pista de bàsquet: Adjudicat a l’espera de què aporten la documentació requerida a l’empresa adjudicatària.

* Centre Social Raval: En contractació, s’espera que en menys d’un mes s’adjudique.

* Carril bici: inclòs en el projecte de millora de la xarxa dels carrils bici de la regidoria de mobilitat.

* Entrada al Col·legi Carmelites: forma part del projecte urbanístic del carrer Carmelites i entorn de l’Ajuntament.

“Animem a la gent a participar, perquè Gandia és una de les ciutats que abans executa les propostes”, ha conclòs González.

Per la seua banda, Gregori ha destacat que “els Pressupostos Participatius han vingut per a quedar-se i formen part de les prioritats del Govern del Serpis”. Com a president de la Junta de Districte de la Plaça El·líptica – República Argentina ha recordat que al centre associatiu Joan Climent s’està realitzant una millora considerable per a obrir totes les sales i donar-hi ventilació. “A la plaça El·líptica els canvis afecten sobretot al suro del sòl de la zona de jocs infantils i millores en la seguretat de l’accessibilitat perimetral pel que fa als vianants”.

Articles relacionats