16.9 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Cinc municipis de la Safor s’uneixen per lluitar enfront de la sobre població de porcs senglars

Els municipis de Bellreguard, Daimús, Guardamar de la Safor, Miramar i Piles han volgut frenar de manera conjunta la proliferació de porcades de senglars. Els seus alcaldes han signat un conveni per a donar viabilitat als treballs conjunts que persegueixen acabar amb el problema de la sobre població d’aquests animals a la comarca, a través de l’empresa ICS Control.

La primera fase del control ja s’ha iniciat amb l’estudi de les zones més problemàtiques entre els municipis adherits, mitjançant el seguiment i observació del comportament animal sobre el terreny. El següent pas es donarà amb la informació extreta d’aquest seguiment. Així, s’instal·laran capturadores en les zones on existisquen una gran presència d’aquests animals. Aquestes gàbies-parany estan construïdes seguint la normativa de benestar animal, sent selectives i evitant que una vegada els animals estiguen en el seu interior puguen fer-se mal.

Després de la captura, s’elaborarà una anàlisi veterinària per a determinar la presència de diferents malalties infeccioses i es procedirà a la seua gestió atenen a nova normativa europea que determina la correcta gestió dels animals salvatges.

L’alcalde de Piles, David Morant, ha volgut destacar “la rapidesa en què els 5 municipis ens hem posat d’acord per a fer front a aquesta plaga i poder donar una solució a la reivindicació dels agricultors i garantir la seguretat de la ciutadania, a pesar que és un problema comunitari, en el qual pensem que hauria d’intervindre la Generalitat. La despesa total d’aquestes accions anirà a càrrec de fons propis de cada Ajuntament”.

La despesa realitzada per part de Bellreguard eixirà de la partida pressupostària destinada al Consell Agrari, atesa una decisió presa per la junta d’aquest consell.

Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar: “Es tracta d’una iniciativa importantíssima que dona resposta a les peticions dels nostres agricultors, que necessiten una solució per als danys en els horts. Actuar en la gestió de la reproducció incontrolada dels senglars era una prioritat i tal com anunciem continuem treballant en ella”.

En paraules de Juan Cristóbal Aparisi, tinent d’Alcalde a l’Ajuntament de Guardamar de la Safor, “som conscients de la problemàtica existent i hem posat damunt de la taula les alternatives que existeixen en aquests moments per a controlar i posar fi a la plaga que patim en el nostre municipi, esperem que en breu comence a donar fruit “.

Per la seua part, Javier Planes, alcalde de Daimús opina que: “ Solventar el problema dels javalins és una prioritat, ja que es un problema real per als veïns i veïnes de Daimús. Es un tema que te una difícil solució, però entre tots intentarem paliar la greu problemàtica. Des de l´Ajuntament de Daimús farem tot el possible per solventar-ho”

Articles relacionats