23.1 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Ja es coneixen els Premis Abril 2023 de Més- Compromís i Joves de la Safor-Valldigna

 

 

– XXI PREMIS ABRIL d’Acció Cívica Valencianista 2023 de Més-Compromís de la Safor-Valldigna i XIII Premis Abril de Joves PV-Compromís Safor-Valldigna.

Aprofitant la commemoració del 25 d’Abril, Diada de les Llibertats Nacionals del País Valencià, Més-Compromís de la Safor-Valldigna ha fet públic a qui rebran el lliurament dels XXI Premis Abril d’Acció Cívica Valencianista atorgat a persones i/o col·lectius de la comarca que treballen des d’àmbits molt diversos (l’educació, la cultura, l’economia, la sanitat, el medi ambient, les qüestions humanitàries…) que han destacat pel seu treball de defensa de la llengua i del territori.

Així, l’Executiva Comarcal de Més, per unanimitat, ha decidit atorgar el Premi Abril d’Acció Cívica Valencianista 2023, en la categoria individual, a Marifé Arroyo, la Mestra, com a dona referent de l’ensenyament en valencià, per ser una de les primeres mestres introductores del valencià a l’escola pública el 1974, que va apostar per un model d’escola popular, democràtica i valenciana i va ser represaliada i expulsada de l’escola de Barx per aquest motiu.

El premi col·lectiu al grup de música saforenc ZOO, pel seu èxit aconseguit cantant en la llengua dels valencians i les seues reivindicacions polítiques i socials, com fer valdre a persones com Marifé Arroyo.

Des de Joves PV – Compromís Safor-Valldigna, per unanimitat, s’ha decidit atorgar el XIII Premi Abril Jove, al Col·lectiu CLGS de la Safor, per la seua feina de molts anys de visibilització i sensibilització per a fer una comarca més amable per a la diversitat d’estimar, sentir i ser.

El lliurament dels premis tindrà lloc el divendres 28 d’abril a les 20 h a Barx, al Teatre a l’aire lliure Al Gebal.

Articles relacionats