10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Isabel Lluch Durà autora del cartell de la Cursa de la Dona Vicky Foods de Gandia

• La il·lustradora dirigeix l’acadèmia d’art i pintura AD, a Gandia. L’obra reflecteix el moment previ a la carrera entre una mare i la seua filla i amb ella vol transmetre un missatge d’esperança a les noves generacions.

• La carrera, organitzada pel Club dAtletisme Safor Teika, se celebrarà el diumenge, 23 d’abril, amb eixida en l’avinguda de les Esclaves, a Gandia.

El cartell de la XIV Cursa de la Dona Vicky Foods de Gandia és obra de la gandiana, Isabel Lluch Durà, llicenciada en Belles arts, dirigeix l’acadèmia d’art i pintura AD, a Gandia, des que es va jubilar el seu oncle, el pintor Toni Durà. Compagina el seu treball com a professora de dibuix i pintura en aquesta acadèmia, que es va obrir fa més de 30 anys, amb el d’il·lustradora.

Sota el pseudònim “Pintar com voler”, Isabel Lluch immortalitza per encàrrec moments especials. També ha realitzat logotips i projectes de “brànding” per a empreses. L’estil que més li caracteritza és una mescla de dibuix i color. És la primera vegada que fa un cartell per a un esdeveniment tan multitudinari com aquest.

Respecte de la composició, reflecteix el moment previ a la carrera entre una mare i la seua filla, amb la mare lligant-li la sabatilla a la xiqueta, i aquesta al seu torn donant-li ànims donant suport a la seua mà sobre el muscle. “Amb això volia llançar un missatge d’esperança a les noves generacions de dones, de corredores”, explica l’autora. El traç verd del fons fa referència al color de la samarreta d’enguany, que com és habitual, va ser votat en xarxes socials.

La tècnica és il·lustració digital, amb un dibuix a línia previ acolorit després per ordinador, encara que amb uns traços en els colors que semblen manuals. La tipografia és també original, creada per a l’ocasió. Cal destacar que, a més del cartell, l’autora també ha adaptat la imatge per a diversos suports.

Articles relacionats