17.5 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

Inversió conjunta d’Ador i Potries per crear un nou pas de la Palanca al Serpis

– Els Ajuntaments d’Ador i Potries acorden amb els ecologistes el disseny del nou pas de la Palanca al Serpis

Els dos municipis han firmat un conveni de col·laboració per a refer el pas de la Palanca que travessa el riu Serpis i comunica els dos termes municipals. Des de fa un any aquesta infraestructura que connecta els camins rurals d’ambdues vores del riu està fora de servei arran dels danys patits pels diferents temporals dels últims anys.

La inversió finançada íntegrament al 50% pels dos consistoris ascendeix a 16.000 euros i les obres s’espera que comencen d’ací a poc temps. L’obra consistirà a reconstruir la part més afectada de l’enllaç viari, es preveu substituir les canonades de grans dimensions, reforçar l’estructura i formigonar de nou la part superior. Conscients de la importància de l’actuació també per a la fauna, les alcaldesses d’Ador i Potries, Manela Faus i Assumpta Domínguez, respectivament, s’han reunit amb els membres de l’associació ecologista La Madrilla de Potries, per tal d’informar-los de l’actuació i consensuar l’accessibilitat que permeta el trànsit dels peixos, especialment de l’anguila que puja a la zona alta del riu per a reproduir-se.

Sumar esforços

L’alcaldessa d’Ador ha explicat que “amb el consens assolit entre les dues administracions locals podrem solucionar un problema que repercuteix en els interessos dels dos pobles. Hem sumat esforços i recursos econòmics per atendre les necessitats dels veïns i veïnes en un punt prou transitat per vehicles i motos, però també per senderistes i persones que passegen pel terme, com s’ha evidenciat durant aquest temps de pandèmia”.

Per la seua part, l’alcaldessa de Potries ha demanat disculpes als agricultors afectats, els ha agraït la paciència demostrada pel retard de l’obra i ha reiterat la importància que els ecologistes hagen donat llum verd a l’actuació. “Existia la voluntat de solucionar un problema que afecta de ple als llauradors que requerisquen aquest pas per a poder traure la taronja però resulta complicat actuar en els llits dels rius o les zones d’afecció atés que es requereix l’aprovació de l’actuació per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, al cap i a la fi és l’organisme responsable de la gestió de la conca del Serpis”, ha declarat Domínguez

Articles relacionats