11.1 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Inici de la campanya de la varietat Navelina amb mal pronòstic pels agricultors

Aquest passat dilluns els principals comerciants espanyols de cítrics han iniciat la campanya de recol·lecció de la varietat Navelina en el terme de Tavernes de la Valldigna amb diversos dies d’endarreriment respecte a la passada temporada.

Les navelines valleres són considerades, des de sempre, com la flor i la nata dels cítrics espanyols per la seua dolçor i pell, distribuint-se per tota Europa.

Enguany les navelines tenen un important minvament respecte a les temporades passades pel qual s’espera una campanya molt pareguda a l’anterior, en referència als preus, però amb unes despeses que s’han multiplicat per quatre i que fan pràcticament inviable cultivar la terra.

A més l’intens i continue calor ha provocat que molts cítrics no tinguen la grandària desitjada pel fet que posar el motor en marxa hui dia per a regar resulta, en alguns casos, inviable.

Durant les passades jornades alguns comerços xicotets ja havien recol·lectat alguns horts a arbre net a pesar que la fruita no estava en condicions, no obstant això els grans marquistes comencen ara a recollir amb diversos repassos la fruita en òptimes condicions.

En aquests moments les previsions són incertes, ja que en l’actual situació sembla indicar que les despeses seguiran augmentant i que no hi haja sostre tant siga una fanecada com en 100.

L’únic avantatge, molt possiblement, és que molts comerços opten per recollir els cítrics d’ací, ja que amb els elevats preus dels carburants resulta més rendible collir el més pròxim als magatzems, perquè es farien menys quilòmetres dels respectius camions que retiren les collites al camp.

Articles relacionats