21.9 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

Imputen al cap de gabinet de l’exministra Corredor per les adjudicacions a Crespo Gomar

La titular del Jutjat d’Instrucció número 24 de Madrid, María de las Mercedes Pérez Barrios, ha citat a declarar com a investigat el pròxim 21 de maig Nicolás Mateos, cap de Gabinet de l’exministra de Vivenda, Beatriz Corredor (a la imatge), i Marcos Vaquer, sotssecretari del Ministeri i expresident l’Entitat Pública Empresarial de Sòl (Sepes), per l’adjudicació d’un contracte de publicitat relacionat amb el Pla de Vivenda 2009-2012 a l’empresa de comunicació Crespo Gomar, l’agència de comunicació que va facturar serveis per al PSPV, per l’import de 126.208 euros.

La jutgessa instructora, després d’interrogar tres funcionaris del Ministeri de Vivenda aquest divendres, ha acordat investigar en els mateixos fets aquestes dos persones pels presumptes delictes de prevaricació i/o malversació de fons públics.

També ha citat per a aquest mateix dia a la qual fóra cap de premsa del Ministeri, Eva Cuesta, i a la que va exercir com a advocada d’Estat del Ministeri de Vivenda, Irene Domínguez-Alcahud. La ronda de citacions continuaran el dia 30 de maig amb les compareixences d’Eva Santiago, Pedro Plasencia, Rita Lorite i Andrés Lara.

La jutgessa de Plaça de Castella de Madrid els crida a declarar perquè donen la seua versió sobre l’informe pericial que va sol·licitar el Jutjat d’Instrucció número 21 de València quan va arrancar la investigació pel presumpte finançament irregular del PSPV i Bloc –partit majoritari en Compromís– abans d’inhibir-se al jutjat madrileny.

Aquest informe qüestiona que el director del Gabinet de Corredor declarara la licitació realitzada a l’octubre de 2008 com a “urgent”. Per al pèrit, “més que una urgència pareix una imprevisió” i afig que l’informe de l’Interventor Delegat en el Ministeri va assenyalar que no es complia la motivació requerida per la llei en casos d’urgència.

Així mateix, l’expert detalla que també es va incomplir de forma “més greu” el plec de clàusules per obrir l’oferta econòmica “sense disposar dels informes tècnics” i, per tant, sense poder valorar-les. Malgrat existir documentació “incorrecta” d’empreses licitadores, “no s’espera a esmenar aquesta” per a obrir la documentació tècnica i en els oficis de remissió per a l’estudi tècnic es fa referència a una empresa que no va licitar en eixe contracte, indica l’informe.

Articles relacionats