21.8 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

Impuls al teatre amateur de Gandia: Naix la Federació

 

 

Té com a objectius fonamentals difondre el treball dels grups de teatre amateur; fomentar la cultura teatral a Gandia; construir una alternativa d’oci; preservar els valors del teatre clàssic o promoure la nostra llengua i cultura mitjançant les representacions teatrals…

• El departament de Cultura col·labora amb la iniciativa. De fet, el Teatre Serrano acull ja de forma regular representacions de teatre amateur en la seua programació amb una acceptació molt bona per part del públic.

• La federació, formada inicialment per 9 grups, es presentarà aquest divendres, a les 20.00 h, a la Casa de la Marquesa.

Divendres es presentarà en societat la nova Federació de teatre amateur de Gandia. I aquest matí, el regidor de Cultura, Nahuel González, acompanyat del president i el subsecretari, Sergi Bono i Antonio Albors, respectivament, han donat conéixer els detalls als mitjans de comunicació.

«La iniciativa parteix del sector amateur que va adonar-se compte des de la pandèmia que calia unir esforços i van demanar que el Teatre Serrano i els espais culturals de la ciutat estigueren oberts a un sector amb una llarga trajectòria a la nostra ciutat. I d’alguna forma donar-los visibilitat. Vam iniciar el projecte amb la representació d’obres amateurs al Serrano amb gran èxit d’acollida per part del públic (cada 2 o 3 mesos s’hi programen). Demostra el nivell artístic que tenen actors, directors, autors a la nostra ciutat…», ha explicat González, qui ha mostrat el seu suport i col·laboració «en el camí llarg per a dignificar el teatre amateur a Gandia. Queden moltes coses a fer, però ens teniu al vostre costat».

La federació naix de la necessitat dels grups amateurs de Gandia de reivindicar el seu treball i mostrar-lo al públic de Gandia. Bono ha destacat que «molt poques ciutats valencianes tenen un planter de companyies teatrals com el que té Gandia, al voltant d’una vintena. I aleshores, en la pandèmia va ser quan vam acordar unir esforços conformant una federació de teatre».

Entre els objectius principals està la promoció i difusió del dels grups de teatre amateur, fomentant la cultura teatral a Gandia. «I construir una alternativa d’oci per als joves, per als majors i per als col·lectius socials; preservar els valors del teatre clàssic; promoure la nostra llengua i cultura mitjançant les representacions teatrals… Tenim diferents projectes que anirem presentant i desenvolupant».

A hores d’ara, la federació està conformada per 9 grups: Aiguamar teatre; Amics del teatre de la Valldigna; Amfiteatre; Comuna Gàbia teatre; el Carro de Verona; Lletraferits & Comediants; Marabú teatre; Xirimiri teatre i Quadern d’assajos teatre. I està obert a la inclusió de nous grups.

WhatsApp Image 2023 01 24 at 13.41.32
Bono ha agraït la implicació i la col·laboració de González i del departament de Cultura per a poder mostrar els seus treballs a la ciutadania en un marc incomparable com és el Teatre Serrano.

Finalment, Albors ha convidat la ciutadania a què acudisca divendres a la presentació de la Federació de teatre amateur, «en la qual els grups hem posat molta il·lusió». Segons asseguren, el logo de l’associació realitzat per l’artista Toni Durà ens deixarà sorpresos. En acabar la presentació, a les 20.00 h a la Casa de la Marquesa, hi haurà un xicotet vi d’honor en el jardí.

Articles relacionats