14.4 C
Gandia
Dimarts, 6 desembre, 2022

Important brot de coronavirus a una residència de majors a la Safor

– Fonts sanitàries han notificat un important brot de coronavirus a la Residència de Majors SoliMar de la platja de Daimús

– El brot ha sigut detectat dies abans a l’inici de la vacunació de la COVID19 on les persones majors que es troben en residencies i el personal que treballa en les mateixes són prioritaris de l’esmentada vacunació.

– S’han notificat 59 residents positius, i 14 positius entre el personal que treballa en aquesta. En aquest moment han sigut traslladats 3 residents a l’Hospital Comarcal Francesc de Borja.

Les Residències de Majors són les més febles per a la propagació del coronavirus. Espais tancats, persones majors, són el millor caldo de cultiu per a l’expansió imparable de la pandèmia. En aquesta ocasió es tracta del centre Solimar de Daimús, on hi ha 14 treballadors contagiats de coronavirus i, almenys, 59 residents. A més, hi ha tres persones d’aquesta residència hospitalitzades. Es tracta d’un dels pitjors brots registrats a la comarca. La vacunació a la comarca estava prevista per a hui, però s’ha vist afectada per problemes logístics del laboratori on es produeix la vacuna.

D’altra banda, continuen detectant-se una xifra molt alta de nous casos, en la jornada d’ahir 80. Malauradament també es produïa una defunció per coronavirus , tal cosa fa que la xifra total de defuncions a l’Àrea de Salut de Gandia siga de 74 des de l’inici de la pandèmia.

A l’Hospital Comarcal Francesc de Borja romanen 71 malalts de coronavirus i d’ells 11 necessiten atenció mèdica a la Unitat de Vigilància intensiva.

 

 

 

Articles relacionats