25.6 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

II Mostra de Pesca Artesanal Turisme i Territori de la Mediterrània

 

– Se celebrarà del 18 al 19 de setembre

La Confraria de Pescadors de Gandia va assistir convidada a l’esdeveniment slow-fish que se celebra a Gènova i gràcies a la visita el 2018 es va proposar, tenint en compte el vist, dur a terme una Mostra que acostara a la gent a la pesca i als pescadors, a la mar, als seus productes, a la seua gastronomia, al territori que ens embolica i que advocara per una sostenibilitat d’aquest.

Les dates de la primera Mostra van tindre lloc al maig coincidint amb el dia Europeu de la Mar i la idea era fer-lo de manera bianual en aquestes dates.

En 2018 la Mostra va ser coorganitzada per la Confraria, el Galp Gandia-Albufera, l’Ajuntament de Gandia i la Universitat Politècnica, i comptarem amb la col·laboració inestimable i imprescindible de la Diputació de València.

Van intervindre multitud d’organismes, associacions, etc. i va ser tot un èxit, la qual cosa ens va animar a dur a terme la segona edició de la Mostra.

En aquesta ocasió presentem un projecte a la Convocatòria del Galp i va ser aprovat, per la qual cosa la part més important de la Mostra serà finançada per la Generalitat i el Fons Europeu Marítim de la Pesca, a més també finançarà el projecte la Confraria, l’Ajuntament de Gandia i la *Diputació de València.

Aquesta Mostra s’ha preparat sobre la base de la primera i ha estat organitzada per la Confraria, Ajuntament de Gandia, Galp Gandia-Albufera i l’associació Eucrante. La idea era fer-la de manera bianual però no ha sigut fins ara quan l’hem poguda dur a terme.

La Mostra té com a fil conductor la nostra Mar, i al voltant d’ella l’economia blava sostenible i l’economia circular.

Hi haurà tallers de tota mena, actuacions per a grans i xicotets, degustacions, showcookings, concursos de pintura, jocs per a xiquets,, etc.

El Patró Major de la Confraria, Domingo Ciurana ha manifestat que “anime a la ciutadania i visitants a gaudir de les activitats programades i agraim la col·laboració del consistori i de les diverses institucions que han ajudat a portar a terme la Mostra”

Articles relacionats