14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

 I Setmana Intercicles d’Imatge i So a l’IES Veles e Vents de Gandia

L’IES Veles e Vents de Gandia organitza la I Setmana Intercicles que consistirà en la realització de diferents projectes audiovisuals per part de tot l’alumnat d’Imatge i So per tal de crear grups interdisciplinaris entre els diferents cicles formatius i els diferents nivells i fomentar l’aprenentatge cooperatiu.

Curtmetratges, concerts, videoclips, sessions de DJ, exposicions de retrats o tasques pròpies d’una redacció multimèdia són les activitats que prop de 250 alumnes dels cicles de formació professional d’Imatge i So realitzaran al llarg dels pròxims cinc dies. Aquestes activitats, que seran coordinades pel professorat del departament tenen també com a finalitat apropar l’alumnat a la realitat del món laboral del sector audiovisual, així com de les diferents funcions i càrrecs a exercir.

En l’activitat del videoclip del grup de Gandia ‘Com les rates’, treballaran alumnes tant del cicle d’Animació 2D, 3D, Jocs i Entorns Interactius com d’Il·luminació, Captació i Tractament d’Imatge (ICTI). L’alumnat realitzarà diferents funcions com direcció, ajudant de direcció, gravació, il·luminació, edició i postproducció, amb l’objectiu de conéixer les diferents fases de la realització d’un producte audiovisual d’aquest tipus.

Per a l’activitat del concert, que tindrà lloc dimecres, s’ha comptat amb alumnes dels cicles de Discjòquei i So, de So per Audiovisuals i Espectacles (SAE) i d’Il·luminació, Captació i Tractament d’Imatge, que treballaran en grups per desenvolupar totes les tasques pròpies d’un concert: captació del so directe, enregistrament multipista, ajustaments de sistemes, esquemes de muntatge, il·luminació, connexionat i monitoratge.

Una altra activitat es desenvoluparà al plató de foto i consistirà a realitzar retrats a tot l’alumnat i professorat d’Imatge i So, fotografies que formaran part de l’exposició que es muntarà divendres al hall de l’institut. Per a aquesta exposició l’alumnat del cicle d’Animació 2D, 3D, Jocs i Entorns Interactius realitzarà una aplicació de mòbil de realitat augmentada que es podrà utilitzar enfocant les diferents fotografies i accedint a continguts multimèdia relacionats amb la Setmana Intercicles.

D’altra banda, l’alumnat dels cicles de So, Il·luminació i VDJ realitzarà tres curtmetratges. Treballaran des de l’elaboració del guió i el pla de rodatge fins a la postproducció passant pel rodatge, l’edició i la il·luminació. El resultat serà tres versions d’una mateixa història. 

Tot el que es farà al llarg de la setmana es recollirà en un web que elaborarà l’alumnat d’Animació 2D 3D. El contingut serà realitzat pels estudiants de l’activitat de comunicació que funcionaran com una veritable redacció multimèdia.

La I Setmana Intercicles finalitzarà divendres amb una sessió de DJ que es desenvoluparà en l’àgora de l’institut i on també està previst que hi participen alumnes de diferents cicles.

Articles relacionats