11.1 C
Gandia
Diumenge, 21 abril, 2024

Homenatge al poeta Francisco Brines pel seu 92 aniversari natal

L’Associació Amics de Francisco Brines, amb la col·laboració de la regidoria de Cultura que encapçala Ramona Pérez, ha organitzat per al pròxim dijous 22 de febrer a les 19 hores en l’espai cultural L’Enginy, un homenatge al gran poeta valencià.

En aquest homenatge participaran els poetes Carlos Marzal, Juan Pablo Zapater, Adelina Navarro, Juan Luis Bendis, Paco Mestre, Pedro Cueto, José Antonio Olmedo i Carlos Rubio Rosell, i comptarà amb la intervenció musical del violinista Guillem Ponzoda Andrés.

Deia el poeta Francisco Brines que “quan la poesia és honesta, és
il·luminadora”, perquè la poesia, considerava, “és un mirall on s’albira
el rostre de qui l’escriu”.

A gairebé tres anys de la seua defunció, i com a homenatge pel seu 92 aniversari natal, un grup d’amics volen recordar a l’autor de grans obres poètiques com Las brasas, Palabras a la oscuridad, El otoño de las rosas o La última costa, mitjançant un recital poètic i musical que tindrà lloc dijous que ve, 22 de febrer, a les 19 hores en l’espai cultural L’Enginy, de la ciutat valenciana d’Oliva.

L’homenatge, també vol subratllar la importància de la memòria poètica
de Francisco Brines, Premi Cervantes de Literatura, perquè com ell mateix destacava, “quan els poetes escriuen, si actuen amb honestedat, apareixen ells mateixos al final de les seues obres i descobreixen com són quan es veuen en elles”.

HOMENATGE FRANCISCO BRINES 22 FEBRER 2024 1

Perquè aquesta és, precisament, la importància que Francisco Brines donava a la poesia, per a ell “un mirall on s’albira el rostre de qui l’escriu, aquest ésser humà que viu en un moment històric i en un lloc geogràfic; aquest ésser humà que viu en una terra que no és aliena a les espentes filosòfiques, polítiques, socials i culturals del seu temps i en l’entorn en el qual l’individu s’ha d’acomodar”.

I és que com subratllava Francisco Brines, “la poesia és sempre necessària, en primer lloc perquè el lector de poesia, que com a home d’esperit té un criteri molt més ampli gràcies a ella, i amb aquest bagatge actua en àmbits públics com a habitant d’aquest món.”

Articles relacionats