Helena Aikin torna a exposar a Gandia

 • La mostra és una reivindicació de la dona, mostrada a través de la seua representació en la mitologia i les civilitzacions matriarcals.
 • Després d’un parèntesi de 5 anys, des que va presentar Laberints en la sala Coll Alas, l’artista multidisciplinària Helena Aikin, torna a Gandia amb un nou projecte: Dones
 • L’exposició que s’inaugurarà el dissabte 29 de juny a les 20 hores, en el Centre Museístic de l’Antic Hospital de Gandia (CEMAH), es compon d’escultures de diferents formats i pintures.

  A la part inferior de la Sala de Dones del CEMAH, l’artista presenta les seues escultures com un homenatge al cos femení, a la seua capacitat de donar vida, de nodrir-la i protegir-la, a la bellesa de les formes corbes. Aquestes escultures, realitzades en terracota, bronze i ciment, estan inspirades en deesses, matriarques i heroïnes mitològiques de civilitzacions més yin, matriarcats ancestrals on la dona es venerava, i s’associava a la creació, regeneració, la saviesa, el benestar i abundància.

  Per la seua banda a la sala superior, se situen les pintures, que versen sobre la nostra Gran Mare, la Terra. Aikin Utilitza fotografies satèl·lit com a punt de partida per a plasmar la seua gran bellesa, i també portar a col·lació els inquietants estralls de la desforestació, la contaminació i el canvi climàtic i la urgent necessitat de cuidar-la i respectar-la.

  En l’acte inaugural la compositora i interprete Eva Gancedo, presentarà una obra inèdita composta especialment per a aquesta exposició. Eva Gancedo ha sigut nominada en diverses ocasions en els premis Goya en les modalitats de música, premi que va obtindre amb la banda sonora de la pel·lícula «La buena estrella».

  Helena Aikin és llicenciada en Història i doctora en Filologia Anglesa. Es va formar com a artista a Londres, Nova York, Califòrnia, Madrid i Sao Paulo. Actualment s’especialitza en arqueo-escultura i instal·lacions interactives amb el públic, algunes d’elles en parcs naturals i en jardins urbans (Centre d’Art i Naturalesa Cerro Galliner, Àvila, 2012, i parc públic d’Evora, Portugal, 2013).

  L’exposició podrà visitar-se del 29 de juny al 28 de juliol, en la Sala de Dones del Centre Museístic Antic Hospital de Sant Marc.

Et Pot Interessar