Héctor Cabrera bat els rècords europeu i mundial en llançament de javelina en una mateixa jornada

L’atleta paralímpic, del CC El Garbí, ha aconseguit una nova plusmarca personal, nou rècord d’Europa de la categoria F12 de llançament de javelina que ell mateix posseïa des de l’any 2016, i rècord mundial. Tot això en una sola jornada, dissabte 5 de maig a Gandia, on s’ha disputat el Campionat Autonòmic Absolut per Clubs, competició que reuneix als millors equips d’atletisme de la Comunitat.

Héctor Cabrera va disputar la prova de Llançament de Javelina com a atleta titular de l’equip morat del CC El Garbí. Va començar la competició sobrepassant la barrera dels 60 metres, i així va ser durant tots els llançaments. Va ser en el cinquè llançament quan va aconseguir enviar l’artefacte fins als 63,12m, el que suposava nova plusmarca personal de l’atleta Paralímpic i nou rècord d’Europa de la categoria F12 de la disciplina que ell mateix posseïa des de l’any 2016. Però va ser en l’últim llançament quan va aconseguir una excel·lent execució i en el moment d’eixir la javelina de la mà, Héctor va saber que el llançament era molt bo i molt llarg. Esperant al mesurament, el jutge «cantà» els 64,86m, que suposa de nou millorar el seu topall personal, el rècord d’Europa de nou i el rècord mundial paralímpic de la categoria F12 (Discapacitat visual).

El rècord el posseïa el xinès Zhu Pengkai amb una marca de 64,38m realitzada a Londres l’any 2012. Era el gran repte de la temporada d’Héctor, que venia avisant des d’hivern que el rècord del món podia arribar en qualsevol moment, i així va ser, molt abans de l’esperat i amb gran marge de millora. Ara s’està tramitant la documentació a nivell de Comitè Paralímpic Internacional perquè es valide la marca com a rècord, ja que es requereix una sèrie de protocols a seguir. De moment estem davant un rècord del món «oficiós», però com diu Héctor, allò important no és el rècord, sinó la marca aconseguida, que augura un gran futur al llançador que entrena a les ordres de Juanvi Escolano en l’Escola de Llançadors del CC El Garbí. El gran objectiu d’aquesta temporada per a Héctor és el Campionat d’Europa que se celebrarà en el mes d’agost a Berlín.

Et Pot Interessar