Guardamar de la Safor demostra la seua implicació en la lluita de la violència de gènere

L’Ajuntament de Guardamar de la Safor ha organitzat un seguit d’activitats dedicades a la lluita de la violència de gènere, des de la prevenció, la reivindicació, fins a tallers de defensa femenina.

Per tal de rebre major informació Àngela Tercero Mateo, Tinent d’Alcaldessa i regidora d’Esports i Polítiques Socials ens ha explicat els detalls de les activitats programades.

– Desde l’ajuntament que s’ha programat per a aquesta celebració?

S’ha programat una caminada, un taller d’autodefensa i la lectura d’un manifest. La caminada va tindre lloc diumenge passat 17 i va ser organitzada per l’associació Guardamar Runners, va haver-hi una gran participació i totes i tots expressarem el nostre ‘No’ a la violència de gènere i el nostre desig de viure sense por.

El taller de defensa femenina compta amb dues sessions, una a les 11 del matí i una altra a les 17.30 del dissabte 23 i es realitzarà en el Centre Esportiu l’Ullal.

Finalment el dilluns dia 25, a les12 del migdia, a les portes de l’ajuntament, llegirem un manifest per a mostrar nostra més profunda repulsa a qualsevol forma de violència
masclista i reivindicar un món d’igualtat entre dones i homes.

És important la prevenció i l’educació, però l’autodefensa també, El taller d’autodefensa ha rebut moltes inscripcions?

Clarament l’educació és la base per a erradicar qualsevol mena de violència. Respecte al taller d’autodefensa, el mateix dia que es van obrir les inscripcions es van esgotar les 25 places, per la qual cosa vam haver de programar una altra sessió la qual també està completa.

S’està preparant un pla d’igualtat des de l’ajuntament, Quan és la previsió per a implantar-lo?

El pla d’igualtat intern es va aprovar en el ple de setembre. Actualment estem elaborant el pla d’igualtat del municipi i esperem poder començar amb les diferents actuacions l’any que ve.

– S’està realitzant una enquesta als veïns de Guardamar, és important la seua opinió?

És important saber les seues inquietuds i necessitats, ja que és un pla personalitzat i ha de donar resposta a tots ells. A més el mes que ve realitzarem uns tallers per a obtindre més informació i poder anar modelant-ho.

Et Pot Interessar