6 C
Gandia
Dissabte, 28 gener, 2023

Gran èxit de la I Edició de la Volta a la Valldigna

– Martí Bravo del Stefano Garzelli Team ha sigut el guanyador de la I edició de la Volta a la Valldigna de categoria cadets que va tindre lloc ahir diumenge a la comarca vallera.

Abans d’iniciar-se la carrera es va tallar la cinta d’eixida amb els tres actuals alcaldes de Tavernes, Benifairó i Simat on va transcórrer aquesta nova volta que substitueix a la que es disputava en la dècada dels 80.

Gran exit de la I Edicio de la Volta a la Valldigna 1

Una carrera molt moguda en la primera volta on va haver-hi una escapada de cinc ciclistes on estava Sergio Marín de l’equip local de l’Amiant. Els vallers van estar molt actius durant tota la carrera, tal vegada el fet de córrer a casa els va donar aquesta dosi extra que els faltava.

La segona volta els corredors marxarien més tranquils després de les contínues escaramusses que s’havien produït arribant-se a l’esprint final amb victòria glamurosa de Martí Bravo seguit del català Roger Pareta i Alejandro Ruiz.

El primer corredor local i comarcal va ser Vicent Grau de l’Amiant que intentar-ho de totes les maneres però com que no és un esprintador nat no va poder lluitar pel podi, malgrat haver estat molt ben col·locat en els quilòmetres finals.

En la posició 20 arribaria Jairo Jaén de Palma, Joan Vitòria 40, Sergi Tebar 54, Esteban Juan 53 i Gerard Tebar el 57, tots ells de l’equip local.

En dones destacar la participació de la fontina Lucía Andrés, la suecana Anna Quintero i de l’alacantina Claudia Xiangfe que es van atrevir a córrer amb els xics de les 20 dones de categoria cadet que hi ha a la Comunitat Valenciana.

Una prova que va ser tot un èxit i que al final no s’arriba als 200 participants en estar molts d’ells en preparació de cara al ciclocròs. La pròxima edició se celebrarà molt abans per a captar a l’escamot espanyol i tinga una duració d’alguna etapa més.

Feia molts anys que aquest escamot no corria íntegrament per la comarca de la Valldigna que necessita imperiosament aquesta classe de carreres per a atraure novament nous aficionats al ciclisme. Una carrera que recordava vells temps i que com era habitual s’arribava a l’esprint.

Fotografia de Vicent Bravo

Articles relacionats