Govern i oposició de Gandia es remeten a les mateixes fonts per a donar dades oposades d’afluència de turistes

El PP de Gandia, en l’oposició, i el govern local han donat dades oposades d’afluència turística a Gandia durant els mesos de juliol i agost en un primer balanç de la temporada, i allò més curiós és que ambdós es remeten a les mateixes fonts.

Segons el portaveu del PP, Víctor Soler, al juliol de 2017 Gandia ha perdut més d’un onze per cent de viatgers respecte a juliol de 2016 i quasi un cinc per cent de pernoctaciones”. Soler es remet a fonts de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i Hosbec, la patronal hotelera valenciana.
Víctor Soler diu que “són males dades. Són dades oficials incontestables, i no són dades partidistes”, i ha criticat al portaveu del govern  local, José Manuel Prieto, a qui acusa de «maquillar dades males amb aportacions personals que per descomptat no són dades oficials ni contrastats. Ha confós els seus desitjos, amb la realitat”.
Per a Soler,  “el govern ha viscut de la inèrcia i de la llavor que va plantar el PP, però en definitiva la seua aposta turística és una còpia dolenta i light de la programació del PP. Açò sumat a la seua indefinició o a projectes fallits com Cortoons o el pas sense glòria de l’any en què Gandia ha sigut declarada com a Capital Cultural, accentua el desplomament de Gandia com a destinació turística».
Soler es remet a l’INE per a afirmar que Gandia ha perdut 4.733 viatgers al juliol d’enguany respecte a l’any passat, un 11,63% menys, i ha perdut 8.872 pernoctaciones al juliol d’enguany respecte a l’any passat, un 4,98% menys.
Víctor Soler ha ampliat les dades amb una altra font oficial, Hosbec, segons les quals en la segona quinzena d’agost, respecte al mateix període de l’any passat, Gandia ha perdut quasi 5 punts, quasi un quatre per cent menys, si ens fixem en la comparativa de tot el mes d’agost, respecte al de l’any passat”.
Segons el PP, «mentre es dabat sobre el model turístic, Ganjdia perd arribades de turistes», i assegura que el sector turístic mantè que mai s’havia d’haver qüestionat el turisme familiar i d’oci.

El PP s’ha mostrat a més preocupat pels llocs de treball al sector. En la seua opinió, al juliol s’han perdut 150 contractes, dels 1.050 signats en juliol de 2016 als 900 d’enguany.

Resposta al PP
El coportaveu del govern de Gandia, Jose Manuel Prieto, per la seua banda, ha lamentat que «el Partit Popular comparega per fer el seu particular balanç alarmista quan encara ens trobem en campanya. Estem parlant de desestacionalitzar la temporada fora dels mesos forts i el PP hauria d’haver esperat al mes d’octubre com a mínim».

Prieto es mostra satisfet de la campanya turística. «L’any passat ja vam ser els millors i seguim amb dades d’ocupació del 90%. No només en els mesos d’estiu sinó que des de Falles hem rebut excel·lents notícies d’ocupació que ens indiquen que anem en el bon camí. Un camí fonamentat en la qualitat i en un model que busca el turisme familiar, esportiu i cultural com a arma per aconseguir la desestacionalització«, declara el regidor, qu destaca que «les xifres s’han vist afavorides pel nomenament com a Capital Cultural Valenciana i l’arribada de Trasmediterranea. En el cas de la naviliera, ja hem explicat que s’han superat les expectatives i prova d’això és l’ampliació de freqüències i la prolongació de la seua estada a Gandia. Des de principi de temporada Trasmediterranea ja ha venut 35.000 bitllets i encara queden dies per seguir operant amb el que l’èxit ha estat rotund«.

D’altra banda, el coportaveu destaca l’augment del turisme estranger. El turisme rus ha augmentat un 15% mentre que el procedent de França ho ha fet en un 8%. En tots dos casos es tracta de turistes que generen més ingressos, ja que el seu volum de despesa és superior.

Sobre les dades d’ocupació, Prieto ha explicat que la pràctica totalitat dels hotels iguala o supera l’ocupació de 2016. «Si mirem enrere, veurem que fins i tot aquesta temporada, qualificada pel PP com fluixa, ha estat millor que qualsevol de les que ells van gestionar. I no ho afirmem nosaltres, són les dades de l’INE. Tots els paràmetres són millors que durant la passada legislatura malgrat que el PP gastava a mans plenes els diners que no tenien en artificis de cartó pedra que no van tenir cap incidència i que hem acabat pagant entre tots. Per molt que el PP manipule les dades, podem afirmar que tots els mesos d’aquesta legislatura han estat millors que els de la passada. Per exemple, hem passat d’una ocupació el 61% al juny 2011 a un 75% en aquest any«.

Un altre dels factors que el regidor ha abordat és el canvi de tendència que s’està produint i que confirma la patronal Hosbec en el seu últim informe: «les pèrdues d’ocupació hotelera en el cas de les principals destinacions turístiques, es compensa per l’augment en els lloguers d’apartaments turístics».

Finalment, Prieto ha declarat que «seguirem el camí de la sensatesa i de la complicitat amb el sector i treballant amb els agents implicats. El PP té un problema si es dedica a criticar tot el que es fa i mantenir-se en la línia de desitjar que a la ciutat li vaja malament«.

Et Pot Interessar