12 C
Gandia
Dissabte, 2 març, 2024

Govern Municipal i PP de Gandia defensen dos visions diferents d’un acomiadament improcedent

 

– Fuster:  “sembla realment ridícul i estrany escoltar tot el que s’ha dit, quan el mateix Vicent Gregori ha estat involucrat en aquesta cessió il·legal de la treballadora esmentada quan va ser regidor de Cultura entre 2011 i 2015

La regidora delegada de Recursos Humans, Carmen Fuster, ha respost hui a la roda de premsa en matèria de Personal efectuada aquest matí pels regidors del Grup Municipal Popular Vicent Gregori i Daniel Martí.

En primer lloc, Fuster ha assenyalat que “sembla realment ridícul i estrany escoltar tot el que s’ha dit, quan el mateix Vicent Gregori ha estat involucrat en aquesta cessió il·legal de la treballadora esmentada quan va ser regidor de Cultura entre 2011 i 2015”.

La responsable de Recursos Humans també ha manifestat que “ l’actual alcalde de Gandia és la persona que precisament ha arreglat i regularitzat aquesta situació, sense haver d’arribar al compliment d’una sentència judicial. Per tant, no estem parlant d’una condemna, sinó d’un acte de conciliació. Amb la qual cosa es demostra el talant, l’eficàcia i la manera d’actuar de l’anterior responsable de Recursos Humans, que no ha mentit en cap moment com afirma el PP, sinó que a mesura que han anat desenvolupant-se els fets, ha anat solucionant i millorant la gestió i els procediments  de contractació de personal de l’Ajuntament de Gandia. En aquest cas concret, mitjançant la creació d’una borsa de treball que permetera regularitzar un contracte de serveis”.

“L’actual alcalde ha reparat i conciliat sempre, no com el PP, que no està legitimitat per a parlar d’assumptes de Personal. Tan sols hem de recordar que la ciutadania ja va haver de pagar tota la mala gestió del Partit Popular amb les Escoletes municipals, la qual es va haver de solucionar en l’anterior legislatura i en l’actualitat està totalment regularitzada. Per no parlar de l’extinta empresa pública IPG”, ha indicat.

En referència a la pregunta que va realitzar el PP en el Ple municipal del passat mes de març sobre aquest assumpte, Carmen Fuster ha indicat que “es va contestar en funció de la informació que es tenia en eixe moment, donat que encara no hi havia una acta del jutjat”.

Fuster hi ha conclòs dient que “en definitiva, aquest govern i l’actual alcalde són els que han donat solució a un problema que venia arrossegant-se des de feia molts anys”.

 

 

 

El PP de Gandia denúncia que membres del govern municipal van ocultar l’acomiadament improcedent d’una treballadora

• Aquest Grup Municipal Popular va preguntar en el Ple de 18 de març de 2021 als responsables, Sr. Nahuel Gonzalez i Jose Manuel Prieto, els qui van mentir en la seua resposta, dient que era una *visita rutinària de la inspecció de treball.

• Gregori: “Ens sembla gravíssim que es mentisca en un assumpte de tal magnitud, quan finalment s’acaba reconeixent que hi ha hagut una cessió il·legal de treballadors, i s’haurà de pagar una indemnització de 37.054 euros de les arques municipals.”

Hui han comparegut en roda de premsa el Portaveu Popular Vicent Gregori, i el regidor popular Dani Martí per a denunciar els fets tan greus que van ocórrer en el Departament de Cultura que regenta el regidor Nahuel Gonzalez i l’actual alcalde Sr. Prieto responsable de Personal en aquell moment i de política festiva.

El Grup Municipal Popular va realitzar una pregunta en el Ple del 18 de març de 2021, sabent que la Inspecció Provincial de Treball havia realitzat una inspecció en el Departament de Cultura. La resposta en el Ple com poden comprovar en el vídeo que s’adjunta dels responsables polítics, Gonzalez i Prieto va ser que es tractava d’una inspecció rutinària.

Assenyalant que “després de nou mesos i de molt investigar des del Grup Municipal Popular hem pogut conéixer la veritat, i la realitat és que partim d’un fet gravíssim, que han tractat d’ocultar a l’oposició i a l’opinió pública”.

Com ha explicat Vicent Gregori amb documentació en mà: “Ens van mentir en el Ple quan sabien tant el Regidor de Cultura, com el regidor de Polítiques Festives i Personal, hui Alcalde, que no era una inspecció rutinària, sinó una inspecció a efectes de comprovar tant el respecte i la consideració deguda a la dignitat dels treballadors, així com possible indicis en matèria de cessió il·legal de treballadors en l’àrea de Cultura i Política Festiva, inspecció que va tindre lloc dos mesos abans de la nostra pregunta, en concret el 27 de gener.“

Perquè amb data 8 de setembre de 2021, el Jutjat del Social núm. 1 de València, relata:

“L’ajuntament de Gandia reconeix la improcedència de l’acomiadament de la treballadora en qüestió, i s’obliga a la subrogació i el reconeixement a la treballadora de l’antiguitat. En conseqüència es procedeix a la readmissió de la mateixa en el Departament de cultura. L’ajuntament assumeix el compromís de no acomiadar, ni extingir el contracte de la treballadora durant, com a mínim, 4 anys a comptar des de la data de readmissió“.

Afegint que “a més, de mentir, de reconéixer que hi ha hagut una cessió il·legal de treballadors, se li ha d’abonar a la treballadora la quantitat de 37.054 € d’indemnització, de les arques municipals, és a dir, dels impostos de tots els ciutadans. I no, perquè la treballadora no s’ho meresca, per descomptat, sinó pel sectarisme, mala gestió dels regidors de Cultura i Política Festiva, ara alcalde, que novament els ciutadans ha de pagar pels seus excessos”.

El Portaveu Vicent Gregori ha remarcat que “Quines lliçons donaran ara, els que tant s’esquincen les vestidures i es peguen colps en el pit i alcen el puny en l’aire com si no hi haguera un demà, en defensa, segons ells, de la classe obrera i treballadora? Perquè ja han vist que predicar molt, però a l’hora de la veritat: assetjament laboral, acomiadaments improcedents, cessió il·legal de treballadors i pagar amb diners públics els seus ‘pufos’.”

El Partit Popular ha anunciat que elevarà als sindicats aquesta situació per a saber què opinen els sindicats de l’Ajuntament i quina és la seua postura, “alguna cosa hauran de dir sobre aquest tema” han finalitzat.

Articles relacionats