18.6 C
Gandia
Dimarts, 28 novembre, 2023

Arriba el 8é Triatló Full, Half & Short ICAN Gandia

• Es tracta d’una de les cites més importants en el calendari esportiu de la ciutat, a més de l’únic triatló de llarga distància valencià i campionat autonòmic.

• Més d’un miler de persones recorreran els carrers de la Platja i gaudiran d’aquesta prova emblemàtica el dissabte 16 d’octubre a partir de les 8.00 h.

 La regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada d’Arturo Navarro, representant d’ICAN i de Vanesa Huesa, presidenta de la Federació Valenciana de Triatló, han presentat aquest matí la huitena edició de la FULL, HALF & SHORT ICAN GANDIA, que tindrà lloc el dissabte 16 d’octubre a la platja de Gandia. Es tracta d’una de les proves més importants en el calendari esportiu de la ciutat, a més de l’únic triatló de llarga distància valencià i Campionat Autonòmic.

Els triatletes participants en aquesta distància hauran de recórrer 3,8 km natació + 173 km ciclisme + 42 km carrera a peu. Com a canvi destacable d’aquesta edició, i reivindicat pels participants, el circuit de ciclisme s’ha reduït a 4 voltes en un circuit tancat.

Cartel ICAN Triathlon Gandia 2021 1Aproximadament 177 persones participaran en la prova més important del triatló; prop de 645 triatletes participaran en la distància HALF – 1,9 km natació + 87 km ciclisme + 21 km carrera a peu i 400 més en la distància SHORT – 1,5 km natació + 43 km ciclisme + 10 km carrera a peu.
En total, més d’un miler de persones recorreran els nostres carrers i gaudiran d’aquesta prova emblemàtica.

«El nucli central de l’esdeveniment es concentra en el plaça del Port, on des del divendres, amb el lliurament de dorsals i fira del corredor, s’hi respirarà Triatló. Per això cal destacar també la importància des del punt de vista turístic que durant 3 dies moltíssimes persones acudisquen a la nostra ciutat», ha indicat Morant.

 

 

La natació es desenvolupa en les aigües del port, el sector de ciclisme recorrerà el Passeig Marítim Neptú i la carretera Natzaret-Oliva, i la carrera a peu discorrerà per la façana marítima.

La prova compta amb totes les mesures de seguretat enfront del COVID 19 i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia, Autoritat Portuària, Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja, RCNG, Voluntariat, Guàrdia Civil i GEAS.

L’eixida està prevista a les 8.00 hores i s’espera l’arribada de l’últim corredor abans de les 00 h del mateix dia. Els trofeus es lliuraran el diumenge.

«La participació és lleugerament més alta que la de 2019, la qual cosa és una molt bona notícia i un índex de tornada a la normalitat», ha destacat Navarro.

«Cal agrair la col·laboració de tots els ajuntaments dels diferents municipis pels quals discorre la llarga distància: Cullera, Tavernes, Xeresa, Xeraco i Gandia… Des de la federació volem promocionar també la vessant turística-esportiva amb més presència del triatló», ha expressat Huesa.

Articles relacionats