10.2 C
Gandia
Dissabte, 4 febrer, 2023

Gent de Palma/Compromís explica l’oferiment d’un pacte de Govern Progressista

Gent de Palma/Compromís ha informat que “Davant les notícies que li arriben al nostre portaveu de Palma, Manolo Sansaloni, sobre el
malestar i discrepàncies internes respecte a les actuacions de l’equip govern actual de Palma, des del grup municipal de Gent de Palma/Compromís vam encetar converses amb l’actual regidor d’esports, indústria i joventut, David García, per tal d’intentar reconduir la situació a Palma i formar un nou govern progressista”.

Al mes de juny de 2019, els dos regidors del PSOE, van incomplir el Pacte de Botànic, per no abstindre’s o votar a la candidata de GP/Compromís. I durant el mes de Novembre en la segona votació, com a conseqüència dels greus esdeveniments ocorreguts amb la lamentable pèrdua de la candidata número 1 de Gent de Palma/Compromís, els regidors del PSOE tornaren a trencar el pacte del Botànic i acceptant els vots del PP de Palma per a aconseguir l’alcaldia i posteriorment les remuneracions econòmiques.

Gent de Palma/Compromís ha assenyalat que “com a conseqüència d’aquesta anòmala situació política, Gent de Palma/Compromís ha estat en aquests últims dies en contacte amb el regidor No Adscrit David García, així, com també hem contactat amb gent del PSOE, per tal de crear un nou govern progressista amb un programa acordat entre els dos grups municipals, per al que resta de legislatura i que sols seria possible si prèviament el regidor David García, torna a formar part del grup municipal del PSOE”, “entenem que, si no és així, estaríem incomplint els acords fets en l’àmbit nacional”.

Destaquen que “amb aquest oferiment de pacte, que continua estant vigent, entenem que tornaríem a tindre un govern avalat per la gran majoria del poble de Palma, ja que cal recordar que Gent de Palma/Compromís va estar a molt pocs vots de la majoria absoluta i, què si sumem els vots
obtinguts pel PSOE, és claríssima la voluntat de la població de tindre un govern progressista i no el govern anòmal que hi ha actualment a la nostra població”.

Gent de Palma ha desmentit categòricament que “en cap moment se li ha oferit al Sr. David García, cap quantitat concreta i, menys encara la dedicació exclusiva (que en el seu dia ja es va negar GP_Compromís a donar a la Sra. Maria Trinidad Miñana). Se li ha oferit formar part d’un nou
govern progressista, del nostre grup, ja que entenem, que hem de garantir un govern estable per al nostre poble”.

“L’únic pacte és fer un equip de govern que atenent a les responsabilitats de cadascú, tindria les seues respectives dedicacions com és lògic, lícit i legal. Es va parlar, sobretot, de millorar la situació política actual, per tal que Palma es vera beneficiada al tindre un equip de govern més estable i de progrés”.

Gent de Palma/Compromís ha destacat també que a “Palma s’està incomplint la llei pel que fa a les remuneracions dels regidors “No Adscrits”, de fet en l’última setmana, ha eixit publicat en diferents mitjans de comunicació, la sentència ferma del Tribunal Suprem, en la qual s’especifica clarament que els regidors trànsfugues no podran millorar les seues retribucions econòmiques ni poder assumir nous càrrecs, si abans no ho tenien, com és el cas de Palma”.

Articles relacionats