GÉNOVA PRESSIONA A RITA BARBERÀ PER A QUE S’EXPLIQUE «QUAN ABANS MILLOR»

El primer a apuntar a la conveniència que comparega ja va ser el vicesecretari d’Organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo, que ha assegurat este dilluns que és Barberá qui «ha de donar les explicacions corresponents» sobre la seua relació o no amb la corrupció del partit a València. Ho va fer després de la reunió del comitè de direcció del PP que va presidir el cap de l’Executiu en funcions, Mariano Rajoy.

Fonts de la direcció nacional han assegurat a Europa Press este dimarts que esperen que l’exregidora aclarisca la situació, una petició a la qual s’ha sumat també la presidenta del PP a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig. En concret, se li ha preguntat què faria ella si estiguera al lloc de Rita Barberá, i ha respost: «Jo eixiria i donaria explicacions».

En la direcció nacional del PP són conscients del dany que esta nova investigació per corrupció fa al partit, enmig de les negociacions per a formar govern i quan està oberta la incògnita de si poden repetir-se les eleccions. A les files del PP ja hi ha càrrecs que veuen complicat que Barberá haja pogut estar al marge d’este nou escàndol de corrupció que afecta el grup municipal, sobretot després de la nova informació relativa a la seua germana Asunción Barberá.

Tota l’oposició s’ha llançant a atacar els populars per este cas, plantejant fins i tot la possibilitat que les Corts Valencianes puguen reprovar-la, segons ha dit el socialista José Luis Ábalos. Podem ha defensat este dilluns que el PP exigisca a Barberá la seua acta de senadora i a esta petició s’ha sumat hui el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha afegit: «Sembla que la senyora Barberá estava al tant del cobrament de comissions».

Fa una setmana, l’endemà de les detencions en el PP valencià, Mariano Rajoy va afirmar que «qualsevol persona» involucrada en un cas de corrupció serà «apartada» del Partit Popular, però va assenyalar que l’exalcaldessa no està «acusada de res». «Mentre (Gerardo Camps o Barberá) no siguen cridats a declarar, no siguen detinguts o se’ls acuse d’alguna cosa, no puc dir res diferent que estes persones estan absolutament netes», ha recalcat.

Este dimarts, el portaveu del PP al senat, José Manuel Barreiro, ha assegurat que no ha parlat amb l’exalcaldessa de València per la situació del PP a la ciutat i s’ha remés a les explicacions que ella done sobre la investigació judicial per corrupció.

Cs denúncia que PSPV, Compromís i PP s’han aliat a Gandia per a mantindre el sou a un trànsfuga