García Rus, primer líder en la Volta Ciclista a València

L’elit Francisco García Rus ha estat el més ràpid en l’sprint de Riba-roja, on el seu company d’equip, Sebastián Mora, ha finalitzat en segona posició signant un doblet dels corredors de l’esquadra valenciana Gsport-Wolfbike en l’etapa inaugural de la Volta a València-Trofeu Diputació, disputada dijous.
La primera de les etapes ha arrencat des de la plaça de l’Ajuntament de València i amb presència, entre unes altres, de la diputada d’Esports de la Diputació de València, Isabel García Sánchez; de la regidora d’Esports de la
capital del Túria, María Teresa Girau; de Juanjo Company, de CaixaPopular, i de Rafael González, d’AON.
Els ciclistes han partit a tota velocitat i en la primera hora ja havien cobert 45 dels 130 quilòmetres del recorregut. La primera de les escapades va tenir fins a tres ciclistes japonesos ficats en la guerra, però no va fructificar. La fugida bona del dia ha arribat en el tram final i ha comptat amb set protagonistes: Óscar Fabregat i Adrián García, de Ginestar; Ismail Medjahed, de l’ULB; José Carlos Núñez, d’Elec. Hiper Europa; Felipe Orts, de Mútua Llevant; Luis Miguel Márquez, de Cafès Baqué, i MasakiYamamoto, de la selecció de Japó.
L’escapada ha arribat a disparar-se fins a una renda màxima de dos minuts, moment en el qual van saltar totes les alarmes en el gran grup. Els equips Escribano, Caixa Rural-Seguros RGA, Lokosphinxde Rússia i Polartec han posat el treball brut per anar reduint la distància i buscant, al mateix temps, les seves opcions de guanyar a l’sprint. A 30 quilòmetres del final la renda havia caigut a només un minut. I a 10 quilòmetres eren neutralitzats malgrat un últim atac de Yamamoto, representant d’una selecció japonesa, que ha estat la més combativa durant tot el dia.
En els últims quilòmetres e l’sprint semblava garantit i així ha estat, amb domini dels ciclistes de Gsport, els més valents abans de la decisiva corba final. García Rus i Sebastián Mora han acabat primer i segon, amb Jaume Sureda, de Caixa Rural, en tercera posició. Entre els favorits no hi ha hagut diferències de temps i la carrera segueix totalment oberta a l’espera de la  segona etapa, una jornada amb sortida a Benaixeve (14 hores) i meta en Aras de los Olmos (17.30 hores). Seran 153 quilòmetres i sis alts puntuables: tres de 3ª categoria i altres tres de 2ª categoria. És, sens dubte, l’etapa regna de la Volta a València-Trofeu Diputació de 2018, encara que també serà decisiva la jornada del dissabte, amb una contrarellotge individual de 20 quilòmetres a Llíria.
En la línia de meta de Riba-roja no ha faltat el suport de molts dels patrocinadors, amb esment destacat per a Josep Miquel Moya, director general d’Esport de la Generalitat Valenciana; Robert Raga, alcalde de Riba-roja; Lola Verdeguer, regidora d’esports de Riba-roja, i Amadeo Olmos, president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, l’organitzadora de la prestigiosa prova elite i sub-23.
CLASSIFICACIONS
ETAPA I GENERAL: Francisco García Rus(Gsport)
EQUIPS: GSPORT-WOLFBIKE
MUNTANYA: Ismail Medjahed (ULB)
SUB-23: Jaume Sureda (Caixa Rural)
METES VOLANTS: José Carlos Núñez (I. HiperEuropa)

Et Pot Interessar