18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Gandia va ser el punt neuràlgic de les Emergències i la Seguretat Pública

 

 

 

 

– L’equip del SAMU del Departament de Salut de Gandia ha desplegat l’hospital de campanya i ha realitzat tallers de RCP bàsica en la 21a Jornada de Portes Obertes sobre Emergències i Seguretat Pública que s’ha celebrat a Gandia.

– Més de 300 professionals de les Emergències i la Seguretat Pública es reuneixen a Gandia per apropar la seua tasca a la ciutadania

– La XXI Jornada de portes obertes en què participen 20 agències locals, autonòmiques i estatals ha estat inaugurada pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la consellera Gabriela Bravo i l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto

XXI Jornada de Portes Obertes dEmergencies i Seguretat Publica fotografia Natxo Frances
XXI Jornada de Portes Obertes d’Emergències i Seguretat Pública, fotografia Natxo Francés

 

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, acompanyat per la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el regidor delegat de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau i altres representants municipals, ha inaugurat a Gandia la XXI Jornada de Portes Obertes d’Emergències i Seguretat Pública, un certamen organitzat pel Centre de Coordinació d’Emergències, que ha reunit més de 300 professionals del sector pertanyents a una vintena d’organismes locals, autonòmics i estatals.

Puig ha agraït a tots els cossos i forces de seguretat i persones que des de Protecció Civil, Creu Roja i altres estaments han participat en la iniciativa d’avui per fer valdre tot el que la Generalitat fa per la seguretat de la ciutadania.

Hospital de campanya de lequip del SAMU del Departament de Salut de Gandia 1

Ximo Puig ha volgut agrair a l’alcalde Prieto i a l’organització l’esforç per reivindicar la feina que fan.
“Hui hem vingut ací per manifestar el nostre suport a totes les persones que en els darrers anys des de la Dana del Baix Segura, les riuades o la pandèmia han fet per garantir la seguretat de valencians i valencianes. Cada vegada comptem amb millors eines, millor coordinació i més capacitació. Continuarem treballant per ser una referència de seguretat, de protecció i de lluita contra l’adversitat a tot Europa”

Contacte directe amb la societat

A través d’aquest certamen, la Generalitat mostra a la ciutadania com funciona la cadena del sistema de protecció civil i es posa tots aquests cossos en contacte directe amb la societat. Bombers i bomberes dels diferents serveis, cossos i forces de seguretat, l’UME, la Creu Roja, els voluntaris, la protecció civil, les diputacions, els ajuntaments i, en definitiva, cadascuna de les organitzacions i institucions que formen part d’aquesta cadena i que són un exemple de servei i entrega a la nostra ciutadania.

Per part seua, José Manuel Prieto ha agraït a la Generalitat i a la consellera “haver pensat en Gandia per a aquesta important iniciativa” i ha afegit que “hui és una jornada que la ciutadania està aprofitant per a formació i prevenció d’emergències. Malauradament, tenim experiència en aquest camp i tindre els cossos i forces de seguretat hui a la nostra ciutat és una manera de donar-los les gràcies per tot allò que fan”.

La fira de les Emergències se celebra després de dos anys de suspensió a causa de la pandèmia. La darrera edició va tindre lloc al Port de Sagunt, el febrer del 2020. El certamen, que se celebra cada any en un municipi diferent, es presenta com un aparador on els professionals de les emergències i la seguretat pública mostren la seua activitat diària, a través del tracte directe amb els visitants i les exhibicions i demostracions pràctiques simulant situacions reals.

Articles relacionats