12 C
Gandia
Dissabte, 2 març, 2024

Gandia va participar en el 7é Congrés de la Xarxa Espanyola de Dones en el Sector Pesquer

El passat cap de setmana, la regidora de Pesca, Alicia Izquierdo, en representació de l’Ajuntament de Gandia, va acompanyar les integrants de l’Associació Dones de la Mar (ADOMAR) del Grau de Gandia al 7é Congrés de la Xarxa Espanyola de Dones en el Sector Pesquer, amb la seua presidenta, Raquel Llopis. Aquest esdeveniment va tindre lloc del 2 al 4 de juny en La Palma i es van desenvolupar diverses activitats al voltant de la temàtica pesquera des de la perspectiva de gènere.

Congres de la Xarxa Espanyola de Dones en el Sector Pesquer 1

“Són dos dies de jornada molt intensa, amb moltes xarrades, algunes visites, un poc d’oci i per a veure quina és la problemàtica al sector pesquer, sobretot des de la perspectiva de gènere”, ha explicat Izquierdo. Així, concretament, la presidenta d’ADOMAR va participar com a ponent en la taula redona d’associacionisme i lideratge femení. A més, l’associació també va assistir al col·loqui «Iniciatives d’èxit en matèria de sostenibilitat; als Tallers de Treball Simultanis sobre agricultura, transformació i comerç, i diversificació i turisme; la formació sobre els marcs estratègics i financers per a la igualtat en el sector; i la visita al Mirador de Tajuya i al port pesquer de Tazacorte.

“Van ser dos jornades repletes de taules redones i plantejaments amb la presència de diferents representants de governs autonòmics per tractar la problemàtica del sector pesquer des d’una perspectiva de gènere”, ha destacat Izquierdo. Finalment, ha afegit que pròximament es generaran visites a la nostra ciutat “fruit dels contactes establits allí”.

Articles relacionats