15.4 C
Gandia
Dijous, 8 desembre, 2022

Gandia única “Ciutat Arbòria del Món” valenciana

• Gandia ja compta amb aquest segell que reconeix cada any l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) i la Fundació Arbor Day a les ciutats que presenten programes sostenibles i ecològics.

• Gandia és l’única ciutat valenciana premiada de les 10 espanyoles i d’entre 120 que han participat en tot el món.

• Alícia Izquierdo: “Aquest reconeixement ens permetrà formar part d’aquesta xarxa internacional de ciutats on rebrem informació i on se’ns convidarà a participar amb altres viles del món en projectes vinculats amb la presència d’arbredes urbanes”.

La regidora delegada de Gestió responsable del territori, Alícia Izquierdo, ha valorat aquest matí que la ciutat de Gandia haja sigut reconeguda per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) i la Fundació Arbor Day com “Ciutat Arbòria del Món”, un premi internacional que s’atorga a les ciutats que presenten programes sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

Izquierdo ha mostrat la seua satisfacció i ha destacat la gestió verda que realitza l’Ajuntament i les bones pràctiques que caracteritzen la ciutadania de Gandia: “Ens van demanar tota una sèrie de documents i informes per veure si complim els estàndards de l’organització, com per exemple comptar amb una gestió i cens específics de l’arbrat de la ciutat, entre d’altres. Nosaltres tenim un catàleg protegit d’espècies i dediquem prou recursos específics per als arbres, per a l’educació i conscienciació de l’arbrat, el Pla d’Ombres o l’Anella Verda. Vam presentar tots els programes en els quals estàvem treballant”.

A més, la regidora de Medi Ambient ha emfatitzat la importància d’aquesta distinció, perquè “Gandia ha sigut elegida com única ciutat valenciana de les 10 espanyoles d’entre un total de 120 que participaven arreu del món”, un pas molt important que “ens permetrà formar part d’aquesta mena de xarxa internacional de ciutats on rebrem informació i on se’ns convidarà a participar amb altres viles del món en projectes vinculats amb la presència d’arbredes urbanes”.

Per a conéixer més sobre aquest programa es pot visitar la pàgina web https://treecitiesoftheworld.org/.

Articles relacionats