12.5 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Gandia treballa en la creació d’una oficina de congressos

“Gandia està en condicions de fer el salt per a ser una destinació de congressos i reunions de primer ordre. Gandia és una ciutat culta, educadora, té un vast teixit empresarial, universitats, un hospital capdavanter i infraestructures i equipaments de qualitat. Per això, estem articulant la Gandia Oficina de Congressos amb la finalitat que el turisme de congressos es professionalitze a Gandia”.
Així ho ha manifestat aquest matí l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, en la Trobada sobre Turisme de Reunions i Assemblea Anual de l’Spain Oficina de Congressos (SCB), que se celebra a Benidorm, i a la qual han assistit un centenar d’experts de tota Espanya, tècnics del SCB, autoritats i empresaris del sector. La màxima autoritat i responsable de la gestió turística de l’Ajuntament, ha participat en una taula redona sota el títol ‘La importància de la governança en les destinacions de turisme de reunions’. Morant ha compartit debat amb el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Donostia, Ernesto Gasco; amb el president de SEGITTUR, Enrique Martínez; i amb la regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Almeria, Carolina Lafita.
L’alcaldessa ha explicat el model de governança que s’està desenvolupant a Gandia, ciutat que forma part del circuit SCB com a vocal; ha remarcat l’aposta pel turisme intel·ligent; i també ha al·ludit a la posada en marxa del primer Pla Director de Turisme Intel·ligent. “És imprescindible tindre clar el que volem ser i quin turisme volem per al nostre municipi per a posar en marxa les eines adequades i arribar a ell. Els nostres pilars són la qualitat, l’ètica, l’hospitalitat, la sostenibilitat i la innovació. Ara mateix, no entenem ni la governança turística ni el turisme sense ells”.
La governança consisteix a satisfer els interessos de tots els implicats en el turisme, millorant la comunicació entre ells. D’aquesta forma, segons Morant, “hem de tindre en compte a les administracions públiques que intervinguen en els plans de desenvolupament turístic, a les empreses turístiques i a la població local, com l’estem fent a Gandia”. Morant ha explicat que, per això, es va crear per primera vegada la Mesa de Turisme, un espai de codecisió i gestió públic-privada, i va fer referència al SICTED, el qual promou un model de governança i gestió en una ciutat, i que compta ja amb 111 establiments.
“A Gandia, no hem deixat de treballar en la potenciació d’aquest tipus de turisme, que no solament es caracteritza pel seu alt poder adquisitiu (en moltes ocasions triplica la despesa del de sol i platja) sinó que permet la desestacionalització, ja que la majoria d’aquests esdeveniments congressuals es produeixen en temporada baixa permetent al sector millorar les seues xifres entre els mesos d’octubre a març”, remarca.
Aquest estiu es va inaugurar l’Espai Baladre a la platja, “un edifici que volem que done l’impuls definitiu per a convertir-nos en referent en Turisme de Congressos”. Precisament, enguany se celebrarà la III Gala del Turisme en aquest lloc, una Gala que es va crear al principi de la legislatura per a aplaudir, a través d’uns premis, l’esforç de tots aquells que treballen per la qualitat. De fet, un dels Premis Turisme que s’atorguen és per a reconèixer a qui haja contribuït a la realització d’activitats que repercutisquen de forma positiva en el turisme de Gandia a l’hora d’atraure reunions, incentius, congressos i esdeveniments.
“És evident que el turisme de reunions mou l’economia i contribueix a reactivar el turisme urbà”,  expressa Morant. La responsable de l’Spain Oficina de congressos, Violeta Matas, va xifra l’impacte econòmic d’aquest tipus de turisme a Gandia en 15 milions d’euros i calcular que uns 150.000 professionals assistirien a la ciutat. “Som conscients que hem d’oferir propostes innovadores, augmentar la qualitat de l’oferta i gestionar de manera eficaç les oficines de turisme congressual. I estem convençuts que només es podrà gestionar de manera eficaç si tot el sector implicat en aquest tipus de turisme està agrupat: hostaleria, hotels, empreses d’organització d’esdeveniments, empreses turístiques, universitats“.

Articles relacionats