12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

El port de Simat fa líder de la primera etapa de la III Setmana Ciclista Valenciana a la nordamericana Ruth Winder

volta ciclista femenina

La ciclista Ruth Winder (EE UU) de l’equip Trek Segrafedo, ha guanyat la primera etapa de la III Setmana Ciclista Valenciana, disputada dijous i amb final a l’avinguda de la República Argentina de Gandia.

Winder va ser una de les protagonistes del grup de cinc que es van escapar de l’escamot a 20 quilòmetres de meta, en els primers desnivells del port de Simat, de segona categoria, i ahí van aconseguir mantindre el seu avantatge fins als últims metres de l’etapa.
Winder va forjar la seua victòria al port de Simat, en l’escalada cap a Barx. Va arrancar amb potència i va aconseguir arribar en solitari a la meta, avantatjant en dos segons a la italiana Soraya Paladin (Alé Cipollini) i la canadenca Karon-AnnCanuel (Boels Dolmans), mentre que l’espanyola Mavi García (Movistar) va entrar en quarta posició a cinc segons.

La primera líder de la muntanya ha sigut Soraya Paladin, els sprints especials se l’ha adjudicat Diana Carolina Peñuela, i Cristina Martínez (Bizkaia – Durango) ha sigut la millor ciclista valenciana.
La segona etapa, de 98 km, traslladarà aquest divendres la caravana de la Setmana Ciclista Valenciana a la província de Castelló. Borriol –a la Plana Alta- acollirà, a la una i mitja de la vesprada, l’eixida neutralitzada. Les ciclistes passaran per Cabanes, Benlloch, la Vall d’Alba i Vilafamés, amb una xicoteta incursió a la comarca de L’Alcalatén passant per L’Alcora i seguint per Ribesalbes i Onda, ja a la comarca de la Plana Baixa, on haurà situat un sprint especial, per a acabar a Vila-real, al costat de l’Estadi de la Ceràmica.

Articles relacionats