GANDIA SUPRIMEIX EL TORNEIG DE FUTBOL COTIF YOUTH I EL PP CALCULA L’IMPACTE NEGATIU EN 1’5 MILIONS

El Grup Municipal Popular de Gandia ha lamentat la pèrdua del campionat internacional de futbol base Cotif Youth, que s’ha celebrat a Gandia els darrers tres anys, i en roda de premsa ha acusat al govern local d’abandó en matèries tan importants com el turisme i esport».

Segone el PP, durant la legislatura passada, com a pol d’atracció turística, es va apostar fort en esdeveniments esportius com el Cotif, Iberian Race, Full Ican, 10K Nocturna o Campionat Nacional de Motos Aquàtiques. Aquests es repartien durant tots els mesos de l’any, generant una intensa activitat econòmica i aconseguint puntes d’ocupació hotelera, molt importants.

 

En l’actual mandat, afirma el PP, el govern de PSOE i Més Gandia «han eliminat dràsticament gran part dels esdeveniments esportius que suposava situar a Gandia, com a referent de l’esport i el turisme».

Per al portaveu adjunt del Grup Municipal Popular, Vicent Gregori, «amb una inversió de 50.000 € per a celebrar el Cotif Youth Cupes generava un impacte econòmic en la ciutat d’1,5 milions d’euros. És a dir, el que li ha costat a aquest govern portar un alt funcionari en comissió de servei per al Departament d’Urbanisme. No hi ha per tant excuses de no hi ha diners. Tenen diners per al que volen”.

L’edil popular ha recordat, que en la primera edició de 2014 i van participar 80 equips de 14 països diferents, 1.300 jugadors durant el periode 23-27 de juny de 2014 (tots dos inclusivament), afluència d’unes 6.000 persones als camps de futbol Gandia (Guillermo Olagüe, Fort-Llopis i Roís de Corella) i de diferents localitats de la comarca de la Safor-Valldigna, com Benirredrà, Almoines, Real de Gandia, Bellreguard i Daimús.

-Impacte econòmic proper a l’1.000.000 €.

Pel que fa a la segona edició de 2015 participaren 120 equips de 14 països diferents, 2.000 jugadors en dates del 24-28 de juny de 2015 (tots dos inclusivament), afluència de 8.000 persones i impacte econòmic entorn a 1.500.000 €.

Un altre dels esdeveniments esportius que ja va eliminar el Govern de Gandia, l’estiu passat, són les OlimPlayas, diversos tornejos de diferents modalitats esportives realitzats en l’arena de la Platja de Gandia, organitzats i sufragats per la Diputació de València.

“Lamentem que sent l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, Diputada Provincial, no haja barallat a València la repetició d’aquest esdeveniment esportiu tan important”, ha dit Gregori.

La regidora d’Esports es justifica

La regidora delegada d’Esports, Lydia Morant, ha respost i ha qüestionat les afirmacions del regidor Vicent Gregori pel que fa a l’impacte dels esdeveniments. «M’agradaria saber d’on treu el PP aquestes xifres perquè són més que qüestionables. Em recorden a les dades d’afluència que donaven als concerts de l’estiu». Morant ha continuat explicant que «l’únic que no ha comprés la situació d’aquest ajuntament i les conseqüències de la seua nefasta gestió i els seus pressupostos il•legals és el PP. Ja no podem pagar 25.000 € a diversos clubs en concepte de bitllets d’avió perquè vinguen els xiquets a participar en el Cotif. Aquest govern ha decidit prioritzar en els clubs de la ciutat i les seues bases. Tot i així hem negociat amb les empreses privades que porten aquests esdeveniments per abaratir els imports i seguir mantenint l’activitat».

La regidora va destacar que en el cas de la Iberian Race que se celebra aquest cap de setmana, el cost ha passat dels 25.000 € de la passada edició a 0 durant aquest any i que en el cas de l’ICAN, s’ha tancat un acord pel qual es reduïx a la meitat l’import de la factura de cada edició.

Pel que fa a la suposada paralització d’esdeveniments esportius, Lydia Morant ha recordat que aquest any, la ciutat ha continuat acollint activitats com la lliga d’Handbol platja, el campionat de vòlei platja, la lliga d’ascens a la LEB, el Torneig Internacional Sènior ITF Carmen Perea, la little League de Seleccions Autonòmiques de Beisbol i que laciutat també serà seu del Campionat Nacional de rem o final d’una etapa de la Volta Ciclista a Espanya. «Els esdeveniments hi són i la nostra aposta per l’esport és ferma. L’única diferència és que nosaltres sabem què pot pagar la nostra ciutat i no malgastem en esdeveniments de rendibilitat dubtosa mentre puguem donar suport a la pedrera dels nostres clubs i seguir invertint en la reforma i millora de les instal•lacions públiques esportives de la nostra ciutat” finalitza la regidora.

Et Pot Interessar