GANDIA SUPRIMEIX EL SERVEI DE BIBLIOBÚS PER MANCA DE PRESSUPOST

regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gandia respon a les crítiques fetes pel Partit Popular en què asseguren que hui 28 de gener, Dia del Bibliobus, no es pot celebrar per què aquest servei municipal ha desaparegut.

El regidor de Cultura Joan Muñoz ha volgut deixar clar que “no he vist mai celebrar el Dia del Bibliobus. El servei del Bibliobus va estar en marxa aquest estiu, quan vam fer un gran esforç, i ara no ho està perquè no hi ha pressupost. L’herència econòmica que ens ha deixat l’anterior govern fa impossible que ara mateix assumim aquesta despesa. Vull recordar que la ciutat de Gandia té una de les xarxes de biblioteques més importants de tot l’estat espanyol. Ja ens agradaria tindre Bibliobus però la capacitat econòmica és la que és i ara no pot ser per la ciutat que ens han deixat, la situació es molt sagnant”.

Muñoz no ha aclarit si el Bibliobús es reposarà durant els mesos d’estiu, quan feia tres parades diàries a la platja. 

La denúncia del PP

El Grup Municipal Popular havia denunciat prèviament en roda de premsa, que des del mes de setembre s’ha eliminat el servei del Bibliobús.

El regidor Vicent Gregori, ha lamentat que «hui, 28 de gener que se celebra el dia del Bibliobús, Gandia no puga celebrar-ho, perquè el Govern de PSOE i Més Gandia, haja suprimit aquest servei de la ciutat”.

El Bibliobús és un servei mòbil de biblioteca dins de la xarxa municipal pública de Biblioteques, que té com a objectiu acostar la cultura i la lectura a aquells barris i zones perifèriques de Gandia, que no disposen d’una biblioteca a prop.

Segons Gregori, “fa una doble funció, eina d’integració social i de foment de la lectura”.

Gandia era fins a fa mig any, una de les ciutats pioneres a posar en funcionament, un servei de biblioteques sobre quatre rodes, sent una de les 85 ciutats que compta amb aquest servei a Espanya. És per açò que el regidor popular ha sol·licitat al Govern de Gandia “que es repose de nou aquest servei que compta amb milers d’usuaris i no ens valen les excuses econòmiques, ja que l’Ajuntament de Gandia ha rebut 2,7 milions d’euros de la Diputació de València per a projectes sostenibles i aquest hauria d’haver sigut un d’ells”.

A més, els populars han proposat que l’autobús que es va adquirir per a la celebració de l’Any Borja i que està aparcat en l’antiga Reguarda de la Policia Local, es convertisca en un Tecnobús (Bibliobús adaptat a les noves tecnologies), i que se sol·licite aquesta inversió a la Diputació de València com a projecte pioner en tota la Comunitat Valenciana.

Gregori ha destaque que Gandia compta amb una magnífica xarxa de biblioteques i bibliotecaris, i millorar les seues eines de treball és un premi per la labor que realitzen diàriament de foment de la lectura.

El PSOE s’oposa

Els populars argumenten que amb les subvencions que ha donat la Diputació de València a la ciutat de Gandia, de més de 2’7 milions d’euros, es podria reactivar aquest servei. Al respecte, Joan Muñoz ha dit que “hi ha moltes coses pendents de fer a la ciutat de Gandia i la capacitat d’eixos diners es limitada. Els diners s’acaben i ja s’han fet moltes accions a la ciutat que eren molt necessàries”.

Davant la proposta dels populars de reconvertir l’autobús de l’any Borja en un Tecnobús, Joan Muñoz s’ha preguntat que “durant els 4 anys que van governar per què no ho van posar en marxa, per què no ho van fer. Com pot ser que estigueren 4 anys de converses amb la Diputació i no aconseguiren res. L’any 2011 es va acabar l’any Borja i el Partit Popular es va dedicar a arraconar tot el que tenia alguna cosa que veure amb aquesta celebració. No entenem que ara reivindiquen una cosa que ells van arraconar. A nosaltres ens sembla molt be el Tecnobus, estem en converses amb la Diputació per fer-ho realitat i anem a intentar-ho”.

Et Pot Interessar