13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Gandia s’uneix a la festivitat de la Policia Local

– Gandia anuncia un reforç de personal i recursos per al cos policial en el Dia de la Policia Local

– Des de començament del 2023 els agents han realitzat prop de 6.000 intervencions de les quals un 33% són de caràcter humanitari

– José Manuel Prieto: “La Policia Local creix, evoluciona i assumeix els reptes que demana una societat en continu canvi i evolució”

Gandia Policia Local de Gandia

La plaça Major ha acollit ahir al migdia la Festa de la Policia de la Policia Local de Gandia, un acte on s’han premiat i reconegut diferents efectius del cos policial per la seua tasca, i que va estar presidit per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto.

L’acte va comptar amb l’assistència del secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències, Ángel Javier Hernández; la subdelegada del Govern, Raquel Ibáñez: la regidora delegada de Seguretat, Lydia Morant; i d’una àmplia representació de la corporació municipal, membres de col·lectius socials i empresarials de la ciutat, així com representants del cos de Bombers, Protecció Civil, Policia Autonòmica, Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Gandia Policia Local de Gandia Frances
El comissari Cap Principal de la Policia Local, José Martínez, l’alcalde de Gandia, Jose Manuel Prieto i la regidora Lydia Morant/Francés

El comissari Cap Principal de la Policia Local, José Martínez Espasa ha informat en la seua intervenció que el 2023 la Policia Local de Gandia va realitzar prop de 6.000 serveis, dels quals gairebé 2.000 són de policia assistencial i humanitària. “Un 33,8% de les actuacions són per ajudar les persones que ens necessiten a Gandia. Per tant, persones grans o xiquets desorientats o perduts, caigudes de persones i situacions similars han estat recolzades per la Policia Local” ha afirmat el Comissari qui ha incidit en la importància de continuar avançant en la formació dels agents i en programes com l’Agent Tutor per evitar l’assetjament escolar; les activitats per conscienciar la població des d’edats primerenques sobre la violència de gènere o els punts violeta a totes les celebracions festives.

Martínez també ha tingut paraules d’agraïment a la Policia Nacional per la màxima coordinació i col·laboració i ha agraït al màxim representant, al Comissari Carlos Holgado, la seua disposició permanent per millorar el servei que es presta. Un agraïment que ha fet extensiu a la Guàrdia Civil, la Unitat Adscrita de la Policia Nacional de la Comunitat Valenciana així com a diverses persones que, amb la seua col·laboració i treball, fan possible el dia a dia de la Policia Local.

Per acabar, el Comissari ha afirmat que “no podem perdre la humanitat, no podem perdre la integritat no ajudant. Pretendre donar servei només de sanció, de resposta reactiva no és legítim, no és allò que la gent exigeix de nosaltres, i no anirem per aquest camí. Perdem la confiança de la ciutadania. Els valors que tenim a la Policia Local de Gandia són irrenunciables: proximitat, prevenció, inclusió. Aquesta és la Policia Local que volem, aquesta és la Gandia que volem”.

Per part seua, Lydia Morant ha destacat el paper que desenvolupen els agents. “En aquests cinc mesos he pogut veure en primera persona que la nostra policia local fa moltes tasques que no s’aprecien, assumint amb responsabilitat, professionalisme i empatia els desafiaments que es plantegen”.
“El model de Policia que volem per a Gandia és una policia propera, present a cada barri, referent per als seus ciutadans. Una policia que coneix cada zona de la ciutat i que dona resposta a les necessitats de seguretat de tothom. I per fer possible això cal reforçar-la, augmentar el nombre d’agents i prioritzar la presència al carrer” va declarar la regidora, que ha recordat que per aquesta raó, la policia de proximitat començarà a ser una realitat també a les vesprades per tal de donar un servei més proper i eficaç.

Morant ha fet valdre la tasca que es fa diàriament que permet el desenvolupament de tota mena d’esdeveniments i ha volgut agrair la feina de tots els integrants del cos policial gandià i l’estreta col·laboració que presten les Forces i els Cossos de Seguretat de l’Estat sempre que se’ls sol·licita així com Protecció Civil, Bombers i Creu Roja. “Aquesta dedicació i aquesta col·laboració fa que Gandia siga una ciutat segura”.
“Continuem treballant perquè els ciutadans estiguen orgullosos d’aquesta Policia Local”.

Per finalitzar l’acte, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha afirmat en el seu discurs que la Policia Local “creix, evoluciona i assumeix els reptes que demana una societat canviant i evolució contínua. Una societat que valora la vostra professionalitat, la vostra vocació de servei públic, la dedicació amb què feu el vostre treball diàriament i, més que mai, la vostra proximitat”.
En aquest àmbit, l’alcalde ha destacat la importància de la unitat de proximitat, vinculada al Pla Respecte. Una unitat més propera que “ajuda en la resolució de problemes, contribueix a tindre una ciutat més neta, més amable i agradable per a tothom. L’esforç de la immensíssima majoria de ciutadans cívics de Gandia no es pot veure perjudicat per l’incompliment dels pocs incívics que hi ha a la ciutat”.

L’alcalde ha tornat a insistir en la importància de reforçar i dotar de més recursos el cos policial per consolidar la professionalització i augmentar l’eficiència. Per aquest motiu, va anunciar que ja s’ha iniciat el procés per crear set noves places, fet que suposa que s’haurà oferit el total de la plantilla municipal i que s’avançarà en els processos de promoció interna.
També ha destacat la tasca que s’està fent per lluitar contra el bullying, l’absentisme o l’assetjament escolar i que, mitjançant els dos agents tutors, s’han fet prop de 200 actuacions des de l’inici del curs.

Pel que fa a la violència de gènere, la primera autoritat municipal va reivindicar la tasca de la Unitat Gessamí i el treball diari que realça tot el cos de policia per eliminar aquesta xacra social. “En aquest moment, en què la realitat de les xifres d’assassinats és molt dolorosa hem de sumar esforços i recursos, pensar noves formes de lluitar la violència de gènere, però mai fer un pas enrere”.

Finalment, l’alcalde va tindre paraules de felicitació per a tots els agents que durant la jornada han rebut una condecoració i va fer extensiva la felicitació a tota la plantilla de la Policia Local afirmant que “Sou imprescindibles per reivindicar-nos en el llegat de la vostra tasca i en la perseverança del vostre exemple, referent per a Gandia”.

Campionat de tir:

Categoria Femenina
• Segona classificada: Policia Nacional, Na Estefanía Mohino Vázquez
• Primera classificada: Policia Local, Oficial N´Antonia Reina Barberán

Categoria Masculina
• Tercer classificat: Guàrdia Civil N´Alberto Ortega Hernández
• Segon classificat: Policia Nacional En Máximo Morant Pérez
• Primer classificat: Policia Local, Agent En Daniel Milvaques Seguí

Categoria per Equips
• Tercers classificats: Guàrdia Civil
• Segons classificats: Policia Nacional
• Primers classificats: Policia Local

RECONEIXEMENT A LA CIUTADANIA: empleats municipals que han lliurat els seus serveis en la Policia Local de Gandia:

• En Slavi Yordanov Kostadinov
• Na Maria del Carmen Sendra Muñoz

RECONEIXEMENT A INSTITUCIONS COL·LABORADORES:

• HÍPICA LOS ROBLES. Recull Víctor Robles Xaixo

• REGIDORIA DE MEDI AMBIENT PER LA CUSTÒDIA RURAL. Recullen la Regidora Alícia Izquierdo, el cap de negociat Javier Pitarch i els 6 Agents de custòdia rural (José Antonio Sabater TomásVicente Monzó OlasoJoaquín Martínez León, Enrique Mataix Miret, Salvador Fluixá Martínez i Gonzalo Ibáñez Navarro)

• REGIDORIA D’IGUALTAT PER LA TASCA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE. Recull la Regidora Maribel Codina

RECONEIXEMENT A LA POLICIA NACIONAL:

• Inspector i de la Policia Nacional, Miguel Ángel Oses Alameda

RECONEIXEMENT A POLICIES LOCALS PER ACTES DE SERVEI

Decret de la Regidora 2023/9156, per desocupació de vivenda ocupada.

• Agent María José Filiberto Pérez
• Agent Guillermo Llorca Ferrer

Decret de la Regidora número 2023/8979, per rescat de gossos.

• Agent Vicente Palomares Ciscar

Decret de la Regidora número 2023/8980, per atenció temptativa de suïcidi

• Agent Adrián Carratalá Franch.
• Agent Jonathan Arcos Fernández.
• Agent José Vicente Gadea Puchol.
• Oficial Javier Ferrer Balaguer.

Decret de la Regidora número 2023/8981, per atenció urgència sanitària i maniobres d’RCP manual.

• Agent Raquel Soler Moya
• Agent Jaime Mas Pardo

Decret de la Regidora número 2023/9458, per evitar el robatori d’un habitatge.

• Agent Juan Antonio Castillo Cano

Articles relacionats