11.5 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Gandia seu del Campionat d’Espanya per Comunitats Autònomes d’Atletisme per a persones amb discapacitat

· La prova tindrà lloc a la pista d’atletisme del poliesportiu municipal ‘Toni Herreros’ de Gandia els dies 20 i 21 de març

· Lydia Morant: “Més de 100 atletes procedents d’11 comunitats autònomes passaran el cap de setmana a la nostra ciutat amb el que generaran un impuls a la nostra economia”

La regidora delegada d’Esports, Lydia Morant, ha comparegut en roda de premsa acompanyada per la presidenta del CC El Garbí, Lourdes Vidal; i Gabriel Melis, director tècnic de la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana, per informar que la pista d’atletisme del poliesportiu municipal ‘Toni Herreros’ acollirà els dies 20 i 21 de març el Campionat d’Espanya per Comunitats Autònomes d’Atletisme organitzat per la Federació Espanyola d’esports per a persones amb discapacitat física i la Federació Espanyola d’esports per a cecs. La competició se celebrarà a porta tancada.

Lydia Morant ha destacat que es tracta d’un esdeveniment de primer nivell i que ha suposat un esforç del consistori, la federació i el Club perquè es puga dur a terme complint amb totes les mesures i protocols de seguretat. “Es tracta d’un campionat d’Espanya que acollirà més de 100 esportistes procedents d’11 comunitats autònomes que durant aquest cap de setmana pernoctaran a la nostra ciutat el que també és un revulsiu per a l’economia de la ciutat” i ha recordat que aquest any és any olímpic i paralímpic i que en tractar-se d’una competició oficial les marques serveixen per a classificar-se.

Finalment, Morant va voler fer valdre la secció paralímpica del CC El Garbí que està recollint excel·lents resultats.

Per la seua banda, Lourdes Vidal ha explicat que la intenció de club organitzant aquesta competició era llançar la secció de club i que se celebrara a Gandia. “Volem agrair el suport de l’Ajuntament i de la Federació per haver confiat en nosaltres“.

Finalment, Gabriel Melis va afirmar que Gandia és un referent en atletisme adaptat a la Comunitat Valenciana i era la nostra intenció competir en aquesta ciutat. Tenim al Garbí que està apostant per la secció de discapacitats. És important aconseguir la integració de persones amb discapacitat en entitats que ja tenen una trajectòria“.

Melis va destacar que en la competició participaran els màxims referents nacionals i que es comptarà també amb la presència del grup de tecnificació de la Federació per continuar incrementant el nivell dels atletes més joves. “Estic segur que veurem un gran campionat i espere que el temps ens respecte perquè els atletes puguen fer grans resultats“.

Articles relacionats