13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Gandia serà l’eix principal de la VI edició de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana Fèmines

– Lydia Morant: “Participants i organitzadors estaran allotjats a la nostra ciutat. L’impacte econòmic més important queda a la nostra ciutat i la despesa i el consum de tots els equips és a Gandia

La regidora d’Esports, Lydia Morant, juntament amb el director de la Setmana Ciclista i president del Club Ciclista Escapada Gandia, Rubén Donet, han comparegut en roda de premsa per anunciar que Gandia serà l’eix central d’aquesta edició, a més d’acollir l’arribada de la primera etapa de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana Fèmines 2022.

La sisena edició de la Setmana Ciclista Valenciana iniciarà el 17 de febrer a Tavernes de la Valldigna i, després de 114 kilòmetres, finalitzarà la seua primera etapa a Gandia. L’eixida serà a les 13:30 hores i l’arribada estimada serà vora les 16:30 – 17:00 hores. A aquesta primera etapa hi haurà tres ports puntuables. El primer serà l’alt de Serra Grossa, just a l’equador de prova; l’alt Barxeta serà el segon, dos kilòmetres d’ascens a un desnivell mitjà del 5,1%; i l’alt de Barx serà l’últim, a 13 kilòmetres de la meta.

“Este port és on l’any passat Annemiek van Vleuten va aconseguir escapar-se i traure les primeres diferències per guanyar la cinquena edició. Esperem conéixer a la primera guanyadora d’aquesta primera etapa en República Argentina”, ha declarat Donet.

Aquesta etapa es podrà seguir en directe des de les 15:00 h a ‘À Punt’ i a la pantalla gegant col·locada en la meta (Avinguda República Argentina), lloc on se celebrarà el pòdium.

Aquesta serà la primera de les quatre etapes que conformen la Setmana Ciclista Valenciana, un recorregut total d’aproximadament 484 kilòmetres d’on eixirà una vencedora d’entre les 175 participants, xifra màxima permesa per part de la Unió de Ciclistes Internacional (UCI) per a la categoria professional. Dels 25 equips representats, 19 són estrangers i 6 locals. A banda, més de la meitat estan reconeguts a la màxima categoria World Tour.

Participants i organitzadors estaran allotjats a la nostra ciutat des del mateix dimarts o dimecres d’aquesta setmana. Des de Gandia es desplaçaran a la resta de ciutats on tinguen les diferents etapes. Per tant, ressaltar que “l’impacte econòmic més important queda a la nostra ciutat i la despesa i el consum de tots els equips és a Gandia”, ha exposat Morant.

La prova comptarà amb totes les mesures anti Covid. Per aquest mateix motiu no es podrà realitzar la presentació dels equips que solia ser al Teatre Serrano. Tot i això, s’espera que a les pròximes edicions es puga tornar a la normalitat i gaudir d’aquest esdeveniment totalment.

Articles relacionats