14.6 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Gandia se suma al Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

– La plaça Major ha acollit la lectura d’un manifest reivindicatiu

La plaça Major de Gandia ha acollit hui a les 12.30 hores, 1 de desembre, la lectura d’un manifest amb motiu del Dia Mundial de la Sida. La data va ser creada per l’Organització Mundial de la Salut el 1988 i té com a objectiu donar suport a les persones que pateixen el virus i donar a conéixer els avenços que poden ajudar a lluitar-hi.

El representant de CLGSJulen Camarena, ha llegit el manifest d’aquest any. Entre altres coses ha explicat que el lema d’aquest any és ‘Que lideren les comunitats’, frase que pretén recordar als diferents organismes de poder del món la seua obligació a l’hora d’implementar les polítiques i els serveis de salut necessaris per a fer-hi front malament tan estés.

A més, ha esmentat que “l’ONU s’ha fixat la finalitat d’acabar amb el VIH com un problema de salut pública per a l’any 2030”, i ha recordat que les persones portadores que reben tractament i tenen una càrrega viral indetectable no poden transmetre la malaltia.

Finalment, ha destacat la necessitat que tothom es realitze la prova i ajude a “combatre l’estigma” que acompanya les persones amb VIH al seu dia a dia, i ha condemnat els actes discriminatoris, les injustícies i la manca de recursos que pateixen sovint tots els afectats.

A més de la lectura del manifest, s’ha penjat una pancarta al balcó de l’Ajuntament per visibilitzar aquesta data tan important.

Articles relacionats