20.5 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Gandia se suma al Dia Mundial de la Justícia Social

– Liduvina Gil: “L’essència de la celebració és que tots els xiquets i xiquetes tinguen dret a una oportunitat justa en la vida, assegurant els seus drets de benestar i reduir la pobresa infantil al món”

Com cada 20 de febrer es celebra el Dia Mundial de la Justícia Social, una iniciativa impulsada per l’ONU des del 2007 a la qual l’Ajuntament de Gandia ha volgut sumar-se. Així, des de l’Àrea d’Infància, Liduvina Gil ha organitzat una jornada didàctica que ha comptat amb la participació del Consell de la Infància de Gandia, actor integrat al programa de participació La Infància pren el Micro, i els centres educatius de la ciutat adherits també a aquest programa.

En aquest sentit, l’alumnat de 5é I 6é de Primària dels col·legis han participat en aquesta iniciativa a partir de la fitxa didàctica Un món lliure de pobresa infantil, a partir de la qual han conversat i tret conclusions sobre conceptes com ‘Protecció Social’ o d’altres com ‘Pau’, ‘Justícia’ o ‘institucions solidàries’ contemplats al ODS 16 (Objectius de Desenvolupament Sostenible) de l’Agenda 2030. Amb aquesta activitat, els xiquets i xiquetes han tingut l’oportunitat de conéixer programes socials d’àmbit internacional relacionats amb la protecció social amb els que l’Ajuntament de Gandia col·labora activament.

Així, Gil ha explicat que “l’essència de la celebració és que tots els xiquets i xiquetes tinguen dret a una oportunitat justa en la vida, assegurant els seus drets de benestar i reduir la pobresa infantil al món. Així mateix, aquesta data es presenta com una oportunitat per donar visibilitat als organismes que treballen per erradicar la pobresa, promoure l’ocupació plena i el treball digne, la igualtat entre sexes i l’accés al benestar social: salut, educació i habitatge, entre d’altres”.

A més, la regidora ha afegit que es tracta d’una activitat que planteja un “punt de partida per promoure accions emmarcades dintre de l’Agenda 2030 des del punt de vista de la infància i adolescència de Gandia, en contret amb l’ODS 16, en la que els alumnes que voluntàriament ho desitgen, podran intercanviar les seues experiències amb altres alumnes de l’Àfrica Subsahariana ChadCamerún a través de cartes o correus electrònics”.

Així mateix, amb les conclusions que han proporcionat els participants, el departament d’Infància treballarà per aplicar mesures que minimitzen els efectes socials en matèria de justícia social que es planteja al lema 2021 Una crida a la justícia social en l’economia digital.

Finalment, tots els menuts i menudes que han participat des dels centres educatius han rebut la polsera de la Infància de Gandia amb la Justícia Social.

Articles relacionats