23.5 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

Gandia ret homenatge i accepta les peces escultòriques donades pel professor Josep Rausell Sanchis


– Diana Morant: “El treball de Josep Rausell s’ha convertit en una de les icones i símbols més coneguts de la ciutat”

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant va participar ahir en l’acte d’homenatge i acceptació de les peces escultòriques donades pel professor Josep Rausell Sanchis celebrat a la Casa de la Marquesa.

Un acte que va comptar amb l’assistència de portaveus i regidors de l’Ajuntament de Gandia; Emili Ripoll, president de la Junta Major de la Setmana Santa i representants de diferents germandats; Directius i professors de l’IES Ausiàs March i del col·legi Sant Francesc de Borja; a més d’altres col·lectius i exalumnes de professor.

Tal com ha recordat l’alcaldessa durant la seua intervenció, les peces donades representen a l’autor del ‘Tirant lo Blanc’: Joanot Martorell, i al guitarrista de Beniopa: Salvador García “Panxa Verda”. Una donació que ha estat agraïda per la primera autoritat municipal qui ha afirmat que “la feina de Josep Rausell és un d’aquells treballs que deixen marca i queden per sempre, ja que s’ha convertit en una de les icones i símbols més coneguts de la ciutat. Hem d’agrair la seua tasca com escultor amb l’escultura d’Ausiàs March situada prop de l’estació però també com a professor de dibuix, contribuint a fomentar l’art a Gandia”.

Sobre la seua faceta de professor, Morant ha destacat que el 1956, va ser destinat a l’institut Ausiàs March, “un centre educatiu on va poder desenvolupar la seua activitat creadora basada en la llibertat de moviments i plans, la flexibilitat, la proporció i la idealització durant més de 25 anys”.

Pel que fa a les donacions, la primera autoritat municipal ha declarat que tant Ausiàs March com Salvador García són indiscutiblement “senyes d’identitat de la nostra ciutat. S’han convertit personatges identitaris de Gandia i de la barriada de Beniopa per l’exemple que van donar durant la seua vida”.

L’alcaldessa també va posar en valor els vincles de l’autor amb la Setmana Santa. Un fet corroborat per la presència de representants de la Junta Major i de diverses Germandats com la del Crist de la Bona Mort o la Germanor del Sepulcre.

“Hui, ací, Josep Rausell, s’ha pogut retrobar amb un grapat de bons amics i exalumnes de l’Ausiàs March, que li han preparat amb molta cura, afecte i estima aquest acte” i afegia que “Gandia accepta gustosament la donació d’un escultor que ha compaginat la docència, l’art d’esculpir i haver portat el nom de Gandia fora del territori valencià. Gràcies per tot, mestre Rausell”.

Articles relacionats