12.1 C
Gandia
Dissabte, 4 desembre, 2021

GANDIA RESTRINGIRÀ EL TRÀNSIT A LA PLAÇA DEL PRADO I EL CENTRE HISTÒRIA AMB PIVOTS HIDRÀULICS

Gandia posarà en marxa el proper 1 de febrer els pivots hidràulics de la zona de la plaça Prado i els que restaven per instal•lar a la zona del Centre Històric. La iniciativa continua en la línia de l’actual govern de recuperar el model de mobilitat urbana on el vianant siga el protagonista i paral•lelament, millorar el comerç de la zona i reduir la contaminació acústica i ambiental del centre de la ciutat. Així ho ha anunciat aquest matí Àngels Pérez, regidora delegada de Seguretat, Trànsit, Mediació i Convivència.

 

L’edil ha destacat que la mesura s’ha pres de forma consensuada després de reunir-se amb Alícia Izquierdo, presidenta de la Junta de Districte del Centre Històric, així com amb els representants de les associacions de veïns del Centre Històric i el Raval, comerciants, hostalers i un membre de la policia local. Durant la reunió, celebrada la passada setmana, es va explicar tota l’actuació que es va a realitzar i els assistents van plantejar els seus dubtes i inquietuds al respecte.

Per tal d’informar a totes les parts implicades, des d’este dimecres s’ha començat a repartir fullets explicatius de l’actuació.
La mesura complementa la instal•lació de pivots que ja es va realitzar als carrers Sant Francesc de Borja, carrer Jaume Torres, carrer 9 d’octubre, a més del pivot del carrer Sant Bernat.

En aquesta segona fase s’activaran els pivots dels carrers paral•lels al carrer Sant Bernat que són els carrers Carmesina, Pare Gomar i Santa Clara, així com els pivots de la plaça del Prado. Aquests pivots, s’han pogut reparar amb l’ajuda econòmica de 16.869,50€ que ha rebut per part de la Diputació de València per rehabilitar determinats elements i edificis de la ciutat.

D’aquesta manera, i d’acord amb la vigent ordenança de trànsit, s’estableix l’horari de càrrega i descàrrega que estaran actius en les següents franja horària:
Dilluns a divendres:
Pujada: de 11:30 a 14:00 hores i de 16:00 a 08:00 hores del dia següent.
Baixada: de 08:00 a 11:30 hores i de 14:00 a 16:00 hores.

Dissabtes i diumenges:
Pujada: de 10:00 a 08:00 hores del dia següent.
Baixada: de 08:00 a 10:00 hores.

Àngels Pérez ha recordat que “els vells comandaments seguiran sent útils i en cas de necessitar nous, es podran adquirir al Departament de Recaptació situat al carrer Duc Carles de Borja” afegint que pel que fa a l’aparcament a la zona de vianants, la ordenança destaca que els titulars de la targeta d’autorització no poden estacionar a la zona de vianants. Només poden romandre un màxim de 15 minuts per efectuar la gestió que necessiten. L’autorització de la targeta serà personal i intransferible i anirà al vidre davanter del vehicle, sent visible des de l’exterior.

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles