GANDIA REGENERA L’ANELL D’AIGUA DEL PARC DE SANT PERE DESPRÉS DE 30 ANYS

El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, ha informat este dimecres que l’Ajuntament de Gandia està realitzant treballs de regeneració i reparació de l’anell d’aigua del parc, gràcies a l’ajuda de la Diputació de València dins el Fons per a les Ciutats. L’inici dels treballs coincideix amb una denúncia del PP en la que alertava de l’estat d’abandó de l’anell d’aigua i mostrava imatges d’una mortaldat de peixos. El govern, per contra, afirma que està fent ara el que havia d’haver fet el PP quan governava i no o va fer.

 

En tota cas, dins de l’actuació, s’hi han recollit més de 3.000 nenúfars i s’ha retirat el substrat de terra i matèria orgànica per tal de reparar les fuites i escletxes que feien que no funcionara correctament el drenatge. També s’hi ha retirat els peixos, amb la col•laboració de voluntaris, i s’han traslladat al llarc artificial del Parc Ausiàs March fins que finalitze l’actuació que s’ha reanudat dimecres, després de dos dies aturades.

S’està preparant una jornada per tal de repartir part dels nenúfars entre la ciutadania interessada, ja que en total s’hi replantaran 1.500.

També s’hi estan preparant altres millores al parc acordades amb la plataforma Salvem el Parc.

“La reparació de l’anella d’aigua és un exemple clar que el parc no està abandonat. Tot el contrari, en poc més de mig any hem estat capaços de resoldre una demanda veïnal de fa molts anys. I és que l’anell no s’havia regenerat des de fa 30 anys. Aquest era un dels compromisos de l’anterior govern que no va complir en l’execució de les obres”, ha conclòs Ródenas.

Et Pot Interessar