L’adjudicatari de la recollida d’animals a Gandia no està implicat en l’operació Émbolo

L’Ajuntament de Gandia ha comprovat que l’empresa de Vinaròs (Baix Maestrat) encarregada de la recollida d’animals a Gandia no té relació amb la trama desmantellada esta setmana per la Guàrdia Civil, en el marc de la ‘operació Èmbol’, en la qual ha intervingut 397 gossos de raça en un centre de cria il·legal a Vinaròs, establiment que presentava un «lamentable» estat higiènic sanitari.

L’Ajuntament de Gandia va desplaçar un tècnic per a comprovar si les instal·lacions afectades per l’operaicó policial corresponien a l’empresa que té adjudicat el servei de recollida d’animals a la ciutat ducal, i  va anunciar que en eixe cas rescindiria la concessió.

Les actuacions que han culminat este dijous a Vinaròs es van iniciar en tindre coneixement una veterinària de la comercialització de gossos emparats amb cartilles sanitàries en les quals constava els seus segell i firma, i sobre les quals l’estudi grafològic realitzat va verificar la falsificació d’aquests documents.

L’Equip d’Investigació del Servici de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló va esbrinar l’existència d’unes instal·lacions situades en una parcel·la del camí Sant Gregori, a Vinaròs, on es desenvolupava l’activitat de reproducció i cria de gossos de diverses races, tot açò per a la posterior comercialització en botigues d’animals, en grans centres comercials de Barcelona.

L’activitat es realitzava mancant de les corresponents autoritzacions administratives. Agents del Seprona, juntament amb els Servicis Veterinaris Oficials de la Generalitat Valenciana, van realitzar una inspecció de les instal·lacions que va permetre comprovar que presentaven un «lamentable» estat higiènic sanitari. Al local es van trobar 397 gossos que mancaven de qualsevol control veterinari i la majoria estava sense identificar amb els corresponents microxips.

Els Servicis Oficials de Sanitat Animal de la Generalitat van procedir a la immobilització cautelar de tots els animals i a la seua identificació, i es va ordenar la immediata neteja i desinfecció d’aquestes instal·lacions. Després de la consecució del corresponent pla d’actuacions urgents, amb el control i supervisió d’un veterinari, es van resituar els animals en un centre degudament autoritzat.

En la inspecció d’aquest immoble s’han intervingut unes 500 dosis de vacunes i medicaments veterinaris amb els injectables dels quals feia ús l’investigat per al tractament d’aquests animals. A més, es va localitzar l’encuny amb la inscripció de les dades de la veterinària que era utilitzat per a la falsificació de les cartilles sanitàries dels animals que posteriorment es comercialitzaven fraudulentament. Les diligències s’han entregat en el Deganat dels Jutjats de Vinaròs.

Et Pot Interessar