16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

Gandia rep  el 1r ‘Premi de Bones Pràctiques Locals per la Biodiversitat’ de la FEMP

– És un reconeixement que atorga la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) als governs locals que aposten per polítiques orientades a conservar, protegir i incrementar la biodiversitat als seus municipis.

– José Manuel Prieto, Alcalde de Gandia: “Aquest premi ens reconeix la tasca d’una ciutat amb valors, saludable i sostenible que respecta el medi ambient des de les etapes més primerenques de l’ensenyament”.


– Alícia Izquierdo, regidora de Gestió responsable del territori: “El projecte de la Xarxa d’Ecoescoles va nàixer fa sis anys amb el meu company Xavi Ródenas, i que ha anat creixent i segueix creixent any rere any fins a arribar als 15 programes i la participació de tots els centres educatius”.

L’Alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, junt amb la regidora de Gestió responsable del territori, Alícia Izquierdo, van assistir ahir a Madrid a l’acte de lliurament de premis de ‘Bones Pràctiques Locals per la Biodiversitat’ que atorga la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) a les Entitats Locals del territori nacional que s’esforcen a recopilar i difondre actuacions desenvolupades per a conservar, protegir i incrementar la biodiversitat.

Cal recordar que la ciutat de Gandia va ser guardonada amb el 1r Premi d’aquest certamen per la biodiversitat en la categoria ‘Sensibilización Ciudadana’, una decisió que va anunciar aquest organisme el mes passat de setembre en la celebració de la III edició d’aquest reconeixement.

Prieto va mostrar satisfacció perquè Gandia haja estat reconeguda amb un premi que reconeix la feina de les Ecoescoles, però que “fonamentalment ens reconeix la tasca d’una ciutat amb valors, que treballa els valors de ciutat saludable, conscienciada pel respecte, no sols en els valors de la seua sostenibilitat, sinó també de l’ús dels recursos naturals o de l’educació ambiental des de les etapes més primerenques de l’ensenyament”.

La màxima autoritat municipal de Gandia va afegir que aquest guardó equipara Gandia al mateix nivell de referència que altres localitats grans de l’Estat com Saragossa, Pontevedra o Múrcia, consolidant-nos, així, com una ciutat amable, saludable i sostenible que “es tradueix directament en la generació d’oportunitats per a tota la nostra ciutadania”.

Per la seua banda, Izquierdo va posar en valor el programa de la Xarxa d’Ecoescoles gràcies al qual Gandia ha rebut el guardó, “un projecte que va nàixer fa sis anys amb el meu company Xavi Ródenas, al qual van començar a participar alguns col·legis amb uns quatre-cinc tallers, i que ha anat creixent i que segueix creixent any rere any”. L’edil de Gestió responsable del territori ha recordat que en aquest moment ja són 15 els tallers que ofereix l’Ajuntament de Gandia en la Xarxa d’Ecoescoles i hi participen la quasi totalitat dels centres educatius de Gandia des de la xarxa d’Escoletes Infantils fins a tots els col·legis de Primària i Secundària.

Articles relacionats