GANDIA REIVINDICA LA PROMOCIÓ DE LES LLENGÜES DE SIGNES

Autoritats locals i representants de l’Associació de Persones Sordes de la Safor han llegit este dimarts un manifeeste institucional a les portes de l’Ajuntament de Gandia amb motiu del Dia Nacional de les Llengües de Singes, en el que s’ha destacat la importància de la promoció de les llengües de signes i la normalització de l’ús d’aquesta eina de comunicació per construir una igualtat real més enllà dels àmbits domèstics, escolars o sociosanitaris.

L’alcaldessa, Diana Morant, ha declarat que «volem anar més enllà i, donada la importància de la ciutat en matèria turística, ens agradaria també treballar en la incorporació de la llengua de signes en la promoció turística de la nostra ciutat. Aquest govern creu en la necessitat de sumar esforços per aconseguir que el col•lectiu de persones sordes puga exercir els seus drets en igualtat amb la resta de la població» i afegia que «teniu la nostra garantia que des del govern continuarem treballant en totes les iniciatives que ens convertisquen en una ciutat millor, més amable i més educada».

En la lectura del manifest l’Associació ha estat acompanyada pels membres de la corporació municipal. A més, al balcó de l’Ajuntament llueixuna pancarta commemorativa del Dia Nacional del Llenguatge de Signes.

El regidor de Polítiques Socials, Nahuel González, ha volgut incidir en «el compromís d’aquest govern amb un col•lectiu que treballa sense descans per millorar la vida de les persones sordes i per visibilitzar. Un acte que demà reivindicarà l’Ajuntament de Gandia. Continuarem treballant en l’impuls de les polítiques actives que fomenten la llengua de signes en aspectes com el turístic i que millorarà la vida dels ciutadans».

Amparo Peiró, presidenta de l’Associació de Persones Sordes, ha agraït a l’executiu «el suport al col•lectiu de persones sordes».

Et Pot Interessar