18 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

Gandia redueix en 85 punts el nivell d’endeutament segons informe l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat pel vicealcalde, Josep Alandete, i el regidor delegat d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha comparegut en roda de premsa per valorar els principals resultats que obté Gandia a l’informe de l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF).

Tal com ha explicat José Manuel Prieto, el document indica que la ràtio d’endeutament respecte als ingressos corrents ha disminuït en 85 punts respecte al 2015 quan estàvem en risc crític (de 370 punts a 285). “Amb aquestes dades i l’evolució que s’espera, és possible que al proper informe Gandia ja haja baixat un esglaó més, passant de risc alt a moderat. Hem baixat quatre graons a l’històric d’aquests informes des de 2015“.

La primera autoritat municipal ha volgut destacar que el Període de Pagament a Proveïdors ja se situa en onze dies i que aquest any i el proper s’amortitzaran 5 milions d’euros per exercici.

Aquests i altres indicadors ens han permés que el Ministeri ens haja tret de la zona de risc. Entre tots els Ajuntaments, hem passat de ser un mal exemple a ser una referència de com s’han de fer les coses” va declarar Prieto qui afegia que “malgrat aquests esforços, seguim complint amb les necessitats de la ciutadania i les empreses“.

Per part seua, Salvador Gregori ha explicat que “les bones xifres que estem aconseguint pot ser que ens permeten baixar a situació de risc moderat. Des del 2015 gairebé hem baixat 100 punts al nivell d’endeutament. Els informes són clars i la resta és soroll i demagògia

Finalment, Josep Alandete ha declarat que “les xifres són clares i objectives. Estem contents perquè seguim invertint en la ciutat malgrat un context complicadíssim marcat per la pandèmia i la crisi de matèries primeres“.

Articles relacionats