9.4 C
Gandia
Dissabte, 28 gener, 2023

Gandia recepciona el PAI de Les Foies

 

 

· Josep Alandete, regidor d’Urbanisme: “El govern del Serpis està complint acabant totes les urbanitzacions pendents com aquesta del PAI de Les Foies i oferint a Gandia seguir construint eixa ciutat amable”

· Miguel Ángel Picornell, regidor de Serveis Bàsics: “És un dia de satisfacció per al Grau, acaben pràcticament 11 anys de desenvolupament d’un PAI, però jo crec que al final l’acabat està a la vista”

El vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, i el regidor de Serveis Bàsics, Miguel Ángel Picornell, han anunciat aquest matí la recepció del PAI de Les Foies.

Es tracta d’un tall de 430.000 mestres quadrats, dels quals s’han aconseguit 228.000 per a dotacions. “Això vol dir que han eixit d’aquesta urbanització el Camp Fort Llopis, el sol per al col·legi de Les Foies que acabarà amb aquesta mancança que s’ha hagut de patir durant anys i els metres quadrats que s’aprofitaran per al pavelló esportiu darrere de la Universitat”, ha explicat Alandete.

A més, dins d’aquest projecte d’urbanització s’ha redactat el projecte de restauració de les Alqueries del Gall i de les Boles i el corredor verd, que com ha dit el regidor d’Urbanisme “representa aquesta voluntat que té la ciutat de connectar Gandia amb el Grau i la mar mitjançant el riu i mitjançant el Barranc de Sant Nicolau, entre altres actuacions que s’estan fent i projectant”. La zona verda té 1.100 places d’aparcament per a facilitar els espais urbans per als vianants.

Dins de la urbanització hi ha 77.000 metres per a zona de camp i hoteler, una zona comercial que ja s’ha desenvolupat. I per últim, hi ha 125 metres quadrats per a habitatges de tres tipus: una part per a habitatges de protecció oficial amb dues parcel·les de propietat municipal, una altra part dels habitatges són unifamiliars amb el 50% de la parcel·la lliure i l’altra part són habitatges de quatre plantes i àtics, també deixant el 50% de la parcel·la lliure.

El vicealcalde ha destacat que “el govern del Serpis està complint acabant totes les urbanitzacions pendents com aquesta del PAI de Les Foies i oferint a Gandia seguir construint aquesta ciutat amable amb el màxim de dotacions possibles en benefici de les persones, que són la nostra prioritat”.

Per la seua banda, Picornell ha afirmat que “s’acaba una fase de problemes per als propietaris perquè no entenien massa bé que no podien desenvolupar els seus terrenys perquè Iberdrola no els donava llum o no podien tindre accés a aigua potable o a les llicències”.

També, ha destacat el que significa per al districte del Grau el fet d’haver rebut i haver tingut infraestructures com el Camp Fort Llopis, el col·legi que està construint-se ara o les futures construccions que estan previstes i estan pendents de tindre finançament gràcies al disseny d’aquest PAI. “És un dia de satisfacció per al Grau, acaben pràcticament 11 anys de desenvolupament d’un PAI, però jo crec que al final l’acabat està a la vista. És una zona magnífica per a viure”.

Articles relacionats