GANDIA REBAIXA LES TARIFES PER APARCAR A LA PLAÇA DEL PRADO I NEGOCIA AMB L’ADJUDICATARI DEL SERPIS

La Comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Gandia ha aprovat aquest dijous per unanimitat una important rebaixa del preu de l’aparcament del Prado, propietat de l’Ajuntament, i es negocia també amb l’empresa concessionària del Serpis per què puga acollir-se a l’important baixada. Així ho han anunciat la regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo, el coordinador d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori i el portaveu de Ciudadanos al consistori, Ciro Palmer.

Izquierdo ha agraït a col•laboració de tots els grups polítics, en especial a C’s, i als dos departaments implicats: Economia i Hisenda i Polítiques Econòmiques. Ha reconegut que la posada en marxa de la mesura s’ha allargat més del desitjat, però s’ha fet de forma legal, respectant el Pla d’Ajust imposat pel govern central i amb la supervisió de la Intervenció i la Secretaria General de l’Ajuntament de Gandia.
Amb la important rebaixa de l’abonament diari, que passa de 21,20 a 5 €, es busca potenciar que la gent que ens visita es quede més hores a Gandia sense haver de preocupar-se perquè té el cotxe a l’aparcament.
Una altra novetat important és pel que fa als descomptes per als clients de comerços i hostaleria que podran adquirir tiquets per regalar als clients, els quals obtindran una rebaixa del 50%. Així, per exemple, si el cotxe s’estaciona 2 hores, el client només pagarà 1 € presentant el descompte corresponent.
La regidora de Més Gandia ha assegurat que es vol “acabar amb la imatge que els pàrquings són cars. A banda de estar cèntrics i vigilats són molt més econòmics que abans”. I ha recordat també que la mesura també representa un avantatge per al veïnat, “el qual si no té cotxera privada té moltes dificultats per aparcar. Les noves tarifes són molt competitives pel que fa a la zona blava”.
Per la seua banda, Palmer s’ha felicitat pel consens i pel fet que el govern haja escoltat i recollit les inquietuds del seu grup i ha assegurat que els nous preus faran que els aparcaments (que estaven buits) s’ompliran entre un 70-80%. “A més, resol dos problemes: afavoreix el comerç i l’hostaleria local, a l’hora que garanteix la rendibilitat dels aparcaments, ja que el cost del seu manteniment és el mateix amb o sense cotxes”.
Pel que fa als terminis de posada en marxa, Gregori ha recordat que el dictamen de la comissió haurà de ratificar-se al pròxim Ple del 14 de juliol. Posteriorment, haurà d’estar en exposició pública, “amb la qual cosa pensem que entre finals de juliol i principis d’agost podria posar-se en marxa, juntament amb una important campanya d’informació”. En el cas de l’aparcament del Serpis, la voluntat és que puga rescatar-se i aplicar les noves tarifes al mateix temps que el Prado.

Et Pot Interessar