18.3 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

Gandia reafirma el seu compromís en la lluita contra la violència masclista

– El consistori posa en marxa la iniciativa ‘La màscara de l’amor’ per previndre i detectar les relacions tòxiques i les dinàmiques de maltractament entre els joves

– José Manuel Prieto: “Tot el que no fem ara servirà per a continuar creant societats desiguals i reforçant actituds masclistes”

 La sala B del Teatre Serrano ha acollit aquest matí l’acte de presentació del taller ‘La màscara de l’amor’. Una iniciativa iniciada des de la regidoria de Protecció, Seguretat i Convivència, i el departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Gandia.

La mesura, que durant aquestes setmanes permet que s’impartisquen en diferents centres educatius tallers i xarrades, té com a objectiu previndre i detectar les relacions tòxiques i les dinàmiques de maltractament que puguen sorgir a edats primerenques.

Dins la programació d’aquestes activitats, el Serrano ha organitzat una jornada inaugurada per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto. A més de representants del consistori i de la Policia Local, la trobada ha comptat amb les persones implicades en el projecte i alumnat de diversos centres educatius de la nostra ciutat.

Durant el matí s’han projectat dos curtmetratges sobre la temàtica: ‘El principi del final’ i ‘Una conversa important’; projectat un vídeo de Vicent Garrido; a més d’impartir dues xerrades. A la primera, han intervingut les regidores Lydia Morant i Maribel Codina, juntament amb el Comissari Principal Cap de la Policia Local de Gandia, José Martínez Espasa, a més de la periodista Marina Vallés, que també ha participat en una altra trobada que ha comptat amb la participació de Tessa GarcíaÓscar pastor (agent de la unitat Gessamí) i amb un integrant de la comunitat educativa.

En la seua intervenció, l’alcalde ha qualificat la violència masclista com “un fet estructural que s’està fent més que profund a la societat i que hem d’aturar amb prevenció”. Prieto ha incidit en la importància d’accions com ‘La màscara de l’amor’ que ajuden a visibilitzar comportaments violents envers la dona.

“És una lluita que ens implica a tots: al consistori, a la Policia Local i la seua unitat Gessamí, a més de col·lectius i entitats que col·laboren amb aquesta i altres mesures”.

En aquest punt, ha remarcat la importància del paper que tenen els centres educatius a l’hora de detectar actituds nocives. “És imprescindible aquesta feina, no només pels alts índexs de violència masclista que vivim hui dia, sinó perquè tot el que no fem ara servirà per a continuar creant societats desiguals i reforçant actituds masclistes. Aquesta és la feina que ens pertoca a tots per aconseguir una societat cada vegada millor”.

Articles relacionats