GANDIA REACTIVA EL CONSELL DE PARTICIPACIÓ DESPRÉS DE DOS ANYS SENSE REUNIR-SE

«Ha arribat l’hora de posar en pràctica la vertadera democràcia real i participativa”. Amb aquesta voluntat, el regidor de Polítiques amb la Ciutadania de Gandia, Nahuel González, ha anunciat la convocatòria de constitució del Consell de Participació Ciutadana per al pròxim dijous, 25 de febrer. Amb moltes novetats pel que fa al seu funcionament i paper. Així, la intencióés que es reunisca cada dos mesos. González ha recordat que l’anterior govern popular el va convocar per darrera vegada fa dos anys, el 12 de febrer de 2014.

“Però volem a més a més, que siga un òrgan obert, de consens, on participen tots els col•lectius de la ciutat, sindicats i partits polítics sense representació, més enllà dels membres formals aprovats en Plenari i triats per les juntes de districte. Si no tenen vot, volem que se’ls escolte. Que es treballe en propostes i idees per canviar i millorar la ciutat. No volem que el consell servisca perquè l’alcalde de torn s’hi promocione”.

Referèndums
Una de les propostes a l’ordre del dia del pròxim Consell de Participació Ciutadana serà decidir els mecanismes per a la celebració de referèndums, perquè el veïnat decidisca sobre els temes que afecten la ciutat. Des del govern es pretén que es celebre una consulta popular abans de l’estiu, “tenim en funcionament els opinòmetres, als que canviarem el nom, tot i que els mecanismes i els temes seran decidits pel consell. Hi ha assumptes que es poden sotmetre, com per exemple, les sancions als propietaris de gossos que no arrepleguen els excrements de la via pública, el defensor de la ciutadania (responsable de la futura Comissió de Precs i Suggeriments) etc…”

Carta de Participació Ciutadana
Un altre dels punts de l’ordre del dia serà la proposta de modificació de la Carta de Participació Ciutadana i el calendari, “perquèpuga obrir tots els organismes públics i les Juntes de Districte a la ciutadania. Volem que el veïnat participe encara més en la presa de decisions dels temes que afecten el seu barri.”

Participa Gandia
També s’hi presentarà una proposta per modernitzar la comunicació entre l’administració i la ciutadania. “Per exemple, volem que cada junta de districte estiga ben comunicada al veïnat, mitjançant les xarxes socials, perquè se n’assabente el major nombre de persones. O obrir fòrums de debat per fer partícip la ciutadania”.

Finalment, el regidor de Més Gandia ha demanat a l’oposició“la seua col•laboració per aconseguir consensos i, entre totes i tots, millorar Gandia”.

Et Pot Interessar