GANDIA ORGANITZA UN PROGRAMA D’ACTES PER REIVINDICAR ELS DRETS SEXUALS

El 14 de febrer se celebra el Dia Europeu de la Salut Sexual. A Gandia aquesta data ha servit per dur a terme una programació especial de conferències i xerrades per promoure una sexualitat sana i reivindicar el dret reconegut per l’OMS (Organització Mundial de la Salut) de defendre, protegir mantenir i respectar els drets sexuals de totes les persones.

Per a Liduvina Gil, regidora de Sanitat Pública i Polítiques Saludables, “celebrar aquest dia singular suposa treballar per conscienciar i sensibilitzar a homes i dones sobre la necessitat d’adquirir i mantenir hàbits sexuals saludables. Des de l’any 2010 l’OMS inclou els drets sexuals dins dels drets humans que ja estan reconeguts en les lleis nacionals i internacionals i altres acords sobre drets humans”.

 

Gandia se suma a aquesta celebració amb una programació especial que ha detallat Liduvina Gil “hi haurà una primera conferència sobre salut sexual i el benestar de les persones, el 15 de febrer, a càrrec de Vicent Bataller. També unes xerrades per a joves, del 20 de febrer al 20 de maig, que impartiran Ana Ventura i Carlos Tornero. Els nostres joves inicien les relacions a una edat molt jove i per tant cal que estiguen molt informats per prevenir embarassos no desitjats i malalties. També hem pensat en la tercera edat i el dia 26 de febrer Rosa Parreño farà una conferència per a ells. Considerem que ser major no vol dir que s’haja de deixar de viure la sexualitat amb seguretat i salut. Aquestes campanyes, que els mitjans de comunicació ens ajuden a difondre, son fonamentals per acabar amb els tabús entorn a la sexualitat i desmitificar certs conceptes”.
Un dels conferenciants que participarà en la programació és el sexòleg i psicoterapeuta, Vicent Bataller, qui ha resumit la importància de la celebració amb la següents paraules “la sexualitat és inherent a tot ser humà. Per això no només està present en el joves, també en la gent major i en les persones amb necessitats especials, en els xiquets i en els adults. El que passa és que s’expressa de diferent manera en cada persona, edat i cultura. Apostem pel dret a la llibertat, diversitat, l’educació sexual, l’anticoncepció i la maternitat lliure i responsable. També pel dret de protecció front a qualsevol forma de violència sexual i de gènere. Tot açò estarà contemplat en la futura Llei de Salut Sexual Integral de la Comunitat Valenciana. Cal fer humà i natural allò que ja és humà i natural com és la sexualitat”.

Et Pot Interessar